Actua

BMC heeft er een nieuwe hardtail bij

BMC heeft haar mountainbikegamma uitgebreid met de Twostroke. Deze hardtail is op maat gemaakt voor crosscountry waar het op techniek en behendigheid aankomt. Het topmodel van de familie met zes telgen is de 01 ONE (adviesprijs: 3.999 euro).

Video: Gravel in Flanders!

Er bestaat geen fietsdiscipline als een gravelride in de Vlaamse Ardennen die beter en meer coronaproof kan verlopen. Afstand houden doe je automatisch. En ondanks de ruim anderhalve meter afstand, ondanks de twee kleine groepjes van 10 gravelrijders, bleef het fungehalte (in het kwadraat) helemaal intact! Partners in crime waren Shimano, Cannondale en Jowan.

Weektip: alles over fietsen in de hitte

Het kwik is pijlsnel de lucht ingeschoten, tot ver boven de 30 graden Celcius. De komende dagen houdt het zomerse weer aan. In deze weektip geven we je een aantal korte tips waarmee je het trainen in de hitte aangenamer maakt.

Shot: stijlvolle POC-collectie van Zweedse komaf

POC is een jong, snel opkomend merk uit Zweden. De Scandinaviërs hebben ook voor deze zomer een uitgebreide collectie staan. In de modespecial Shot van Grinta! poseren onze modellen in de nieuwste POC-kleding.

Hoe bereid ik me voor op een beklimming?

De Mont Ventoux in Frankrijk, de Stelvio in Italië of de Angliru in Spanje. Welke fietser droomt er niet van om ooit op de top van een échte beklimming te staan? Je hoeft het trouwens zo ver niet te zoeken, want ook in hoog België kan je terecht voor klimmetjes van een paar kilometer. Maar klimmen, hoe doe ik dat nu precies? Hoe bereid ik me erop voor?

Trance-familie van Giant is een trailfiets rijker: Trance X 29

Giant breidt haar Trance-reeks met trailfietsen uit met de Trance X 29. Dit nieuwe model beschikt over een progressieve vering met een lange veerweg en biedt meer controle en vertrouwen dankzij de 29-inch wielen. De Trance X 29 is bovendien de eerste in de reeks met een verstelbare framegeometrie.

Shot: Assos biedt weerstand tegen zomerse elementen

In het zomerseizoen stellen we speciale eisen aan onze kleding. Het hoogwaardige Assos voorziet in functionele zomerkleding voor warme omstandigheden. In de modebijlage Shot stelt Grinta! een deel van Assos’ nieuwe zomercollectie voor.

Trek Benelux opent vijfde Trek Bicycle Store

Trek Benelux heeft er een vijfde Trek Bicycle Store bijgekregen, in Eindhoven om precies te zijn. In deze winkel is een ruim Trek-aanbod aan fietsen, kleding en accessoires te vinden. Je kunt hier terecht voor racefietsen, mountainbikes, toerfietsen en elektrische fietsen in diverse prijssegmenten.

Shot: maximaal comfort met zomerkleding BBB

Als je veel uren in het zadel doorbrengt, is een comfortabel van groot belang. Bij BBB hebben ze daar ruimschoots bij stil gestaan tijdens de ontwikkeling van de nieuwste zomerkledij. Grinta! biedt de nieuwe collectie een podium in de modespecial Shot.