Deel dit artikel:

Trance-familie van Giant is een trailfiets rijker: Trance X 29

Giant breidt haar Trance-reeks met trailfietsen uit met de Trance X 29. Dit nieuwe model beschikt over een progressieve vering met een lange veerweg en biedt meer controle en vertrouwen dankzij de 29-inch wielen. De Trance X 29 is bovendien de eerste in de reeks met een verstelbare framegeometrie.

Bij de nieuwe Trance X 29 draait het om de sterke, lichtgewicht frameset van ALUXX SL aluminium. Het kader heeft de stijfheid die nodig is om volle bak door bochten te gaan, sneller te accelereren en tegen steile hellingen op te knallen. De frameset wordt uitgerust in combinatie met de Maestro-vering met een veerweg van 135 millimeter achter. Dat is 20 millimeter meer dan tot dusver de standaard was bij de hoog aangeschreven Trance 29-reeks. De achtervering wordt gecombineerd met een 150 millimeter geveerde voorvork.

Flip-chip

Een van de innovaties op de Trance X 29-reeks is de flip-chip. Deze zit op de Advanced Forged Composite rocker-arm van de Maestro-vering. Met behulp van de flip-chip is de framegeometrie aan te passen. Rijders kiezen tussen een steilere en luiere balhoofd- en zitbuishoek, afhankelijk van de rijstijl en het terrein. Dankzij de flip-chip is het mogelijk de balhoofdbuishoek te variëren van 66.2 tot 65.5 graden. De zadelbuishoek is in te stellen op 77.9 tot 77.2 graden.

Bij aanpassing van de geometrie verandert ook de hoogte van het bottom bracket, van 30 millimeter in de lage stand naar 40 millimeter in de hoge positie. De lage stand biedt een luiere geometrie die vooral geschikt is voor sneller, meer open terrein. De hoge instelling zorgt juist voor een agressievere geometrie en wordt aanbevolen voor technisch terrein.

Met tubeless wielset

In beide standen komt het grote rolvermogen van de 29-inch wielen tot zijn recht. De Boost-naven verbeteren de laterale wielstijfheid. De frameset is ontworpen met voldoende ruimte om bredere banden te monteren (tot 2,5 inch). Elk Trance X 29-model wordt standaard geleverd met een tubeless wielset en tubeless banden.

Gerelateerde artikels