Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Liv introduceert vernieuwde cyclocrosser: Brava Advanced Pro

Liv Cycling komt op de markt met de Brava Advanced Pro-serie. Kenmerken zijn de wendbaarheid, de prettige handling en het hoge acceleratievermogen. Liv richt zich met de Brava Advanced Pro op vrouwen, net zoals met al haar andere producten.

Bij de ontwikkeling is de 3F-ontwerpfilosofie (Fit, Form en Function) van Liv het uitgangspunt geweest. Dat is terug te zien aan onder meer het frame en de vork van Advanced-Grade Composite. Met behulp van data over de lichaamsbouw van vrouwen is de geometrie afgestemd op hun specifieke behoeften. De gewichtsverdeling en houding op de fiets zijn daardoor volgens Liv optimaal. Crossers kunnen hun krachten maximaal en op een efficiënte manier kwijt.

Een tweede kenmerk van het framedesign is het gebruiksgemak. De bovenbuis is iets langer waardoor het ontwerp van de framedriehoek een open karakter heeft gekregen. Vrouwen kunnen sneller op- en afstappen en de fiets bij hindernissen gemakkelijker over de schouder nemen en dragen. Onderscheidend is verder de V-vormige onderbuis. Die zorgt voor een efficiënte afvoer van modder.

Controle en comfort

De OverDrive 2-stuurbuis en D-Fuse-zadelpen zijn licht van gewicht en zorgen voor een responsieve en wendbare rit en direct stuurgedrag. De front-end stabiliteit, de minder steile balhoofdbuishoek, het Liv All-Condition-stuurlint en de flat-mount schijfremmen verhogen het vertrouwen in de afdalingen, op technische parcoursen en in scherpe, snelle bochten.

De geïntegreerde zadelpenklem van de Brava Advanced Pro zit lager. Daardoor is het hefboomeffect iets groter, wat zorgt voor meer flexibiliteit en comfort tijdens het rijden. Bovendien is het frame dusdanig ontworpen dat het geschikt is voor zowel een D-Fuse als een dropper zadelpen (diameter: 30,9 millimeter). Op die manier kunnen crossers de zadelhoogte precies afstemmen op hetgeen de situatie in de veldrit verlangt.

Wedstrijdklaar

Met onder meer een 1x aandrijflijn, steekassen voor en achter, ruimte voor 45 millimeter brede banden en een tubeless set-up is de Brava Advanced Pro een veelzijdige cyclocrosser. Hij leent zich voor alle wedstrijden en parcoursen over verharde paden en zand- en modderstroken.

De nieuwe Brava Advanced Pro-serie is vanaf augustus verkrijgbaar. In de Benelux worden drie modellen aangeboden: de Brava Advanced Pro 0 (adviesverkoopprijs: 4.899 euro), Brava Advanced Pro 1 (adviesverkoopprijs: 3.599 euro) en de Brava Advanced Pro 2 (adviesverkoopprijs: 2.599 euro).

Gerelateerde artikels