Actua

Shimano voegt drie fietsbrillen toe aan assortiment

Shimano kennen we allemaal van de fietscomponenten. Het Japanse merk biedt echter veel meer aan sportieve fietsers, waaronder brillen. Nieuw in die categorie zijn de Technium, Technium L en Twinspark.

Limburgs Mooiste biedt nu ook gravelroute

Elk jaar weer is Vebego Limburgs Mooiste één van de hoogtepunten op de Nederlandse kalender met toertochten. Dit jaar vindt het evenement plaats op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei. Nieuw is dat er naast racefietsers en MTB’ers nu ook aan gravelaars wordt gedacht. De inschrijvingen voor de 31ste editie zijn inmiddels geopend.

Superior officiële partner van het WK Gravel 2024

Het Tsjechische Superior zag als één van de eerste merken brood in de ontwikkeling van gravelbikes. Ze zetten hun ‘pionierschap’ dit jaar kracht bij door de officiële ‘bike partner’ te worden van het WK Gravel 2024.

Vers snoepgoed van Colnago: de C68 Gravel

Trek je ogen – en helaas ook je portemonnee – maar eens goed open, want Colnago lanceert met de C68 een gloednieuwe highend gravelbike, waarvan het frame 100% ‘made in Italy’ is. Mamma mia!

Schrijf je vanaf vandaag in voor het BK Gravel

Op 1 mei vindt in en rond Turnhout het BK Gravel plaats. Je kan je vanaf vandaag inschrijven om – tussen profs en ex-profs als Greg Van Avermaet – mee te doen. Maar haast je: het aantal deelnemers is beperkt tot 1500 en de ticketverkoop gaat hard!

Campagnolo onthult twee vernieuwde Bora-wielsets

Valt de naam van Bora, dan gaat er bij racefietsers direct een belletje rinkelen. Campagnolo lanceerde deze serie wielen zo’n dertig jaar geleden en ontwikkelde die steeds door. Vandaag trekken de Italianen het doek van de hagelnieuwe Bora Ultra WTO en Bora WTO.

BikingMan: jouw ultra-uitdaging in 2024?

Nog op zoek naar een stevig fietsdoel voor 2024? Snuffel eens in het aanbod van BikingMan. De Franse organisatie zet drie gravelultra’s en zeven wegwedstrijden op de kalender! Van Brazilië tot Taiwan: waar wil jij weleens alles achterlaten op de (gravel)weg?

Thule maakt Chasm-tassen duurzamer en kiest nieuwe kleuren

Thule heeft al langer succes met de Chasm-tassencollectie, bedoeld voor mensen met een outdoorpassie. Het merk zag echter ruimte voor verbetering en vernieuwing. Met ingang van dit seizoen worden de tassen aan de binnen- en buitenkant van 100 procent gerecyclede materialen gemaakt. Daarnaast kiest Thule voor nieuwe kleuren.

Futurum lanceert veelzijdig jack met merinovoering

Futurum, het merk van webwinkel FuturumShop, gooit al langer hoge ogen met haar 4 Seasons Pro. Dit is een fietsjack dat onder uiteenlopende weersomstandigheden gebruikt kan worden. Futurum heeft het nu vernieuwd met een innovatieve, duurzame 3D merinovoering.

3RIDES Aken: jouw weg naar het WK Gravel in 2024?

Ben je nog niet gekwalificeerd voor het WK Gravel in 2024? Dan is 3RIDES in Aken misschien wel de UCI Gravel World Series race waar het voor jou kan gebeuren. Op 12 mei zullen er ongetwijfeld een pak Belgen en Nederlanders aan de start staan!

NEW IN!

T-SHIRT

FIRE 4 YR RIDE