Actua

Keuzestress: Marmotte óf Maratona in 2022?

Staan de Marmotte Granfondo Alpes en Maratona dles Dolomites op jouw lijst om te rijden? Dan zul je deze twee doelen in ieder geval niet allebei volgend jaar kunnen rijden. Beide gewilde evenementen worden in 2022 namelijk op dezelfde dag verreden, om precies te zijn op zondag 3 juli.

Nieuw op de markt in de Benelux: LEM-helmen

VDW Bikes is de nieuwe distributeur van LEM. De helmenproducent is een nieuwe speler op de Benelux markt en heeft in het verleden vooral naam gemaakt in de motorsport. LEM biedt een breed assortiment met fietshelmen voor onder meer racefietsers, mountainbikers, forenzen en kinderen.

Pon Holdings neemt eigenaar van Cannondale over

Pon Holdings neemt Dorel Sports over. Het bedrijf achter merken als Cervélo, BBB en Gazelle telt 810 miljoen dollar (omgerekend zo’n 700 miljoen euro) neer voor de Amerikaanse eigenaar van onder meer Cannondale, Schwinn, GT en Mongoose.

Buffalo Ride: de fietstoertocht van KAA Gent en Scott

De fiets en voetbal komen samen in Gent op zaterdag 23 oktober. Die dag is er de Buffalo Ride, de eerste fietstoertocht van KAA Gent in samenwerking met Scott. “Met deze georganiseerde wegrit mikken we op zowel families als geoefende wielertoeristen”, zegt Tyas Kastelijn, Commercial Manager bij KAA Gent.

Ride The Dreamland: fietsfeest voor profs en amateurs

Volgende week is het in Noord-Italië de week van Ride The Dreamland. Dit is een nieuw najaarsevent dat uit meerdere onderdelen bestaat. Hoogtepunt voor wielertoeristen is de Granfondo VENEtoGO op zaterdag 16 oktober. Exustar is hier als partner aan verbonden.

Specialized Crux pronkt met lichtste gravelframe

Specialized verruimt zijn gravelgamma. De Diverge blijft de comfortabele allround gravelbike, de vernieuwde Crux wordt de lichte, directe gravelfiets die ook op een crossparcours perfect mee kan.

Grit X Pro: nieuw multisporthorloge van Polar

Polar voegt twee sporthorloges toe aan zijn assortiment: de Polar Grit X Pro en Polar Grit X Pro Titan. De lancering valt samen met verschillende upgrades van bestaande horloges, zoals de nieuwe Polar Vantage V2 SHIFT Edition, een nieuwe rode Polar Vantage V2 en een software-update en nieuwe kleuren voor de Polar Unite.

Test je droomfiets tijdens Grinta! TEST FEST Valkenburg

Verlekkerd op een nieuwe fiets? Zorg dan dat je op zaterdag 16 oktober van de partij bent bij het Grinta! TEST FEST in Valkenburg. Er staan vele fraaie bolides te wachten om aan de tand gevoeld te worden. Ook de extraatjes maken het event een waar testfestijn.