Deel dit artikel:

Zuid-Limburgse heuvels decor van Vebego Limburgs Mooiste

Vraag Nederlanders naar hun favoriete toertochten in eigen land en de kans is groot dat Vebego Limburgs Mooiste over de lippen rolt. Voor volgend weekend (24 en 25 mei) staat het evenement in het zuidelijkste puntje van Nederland geprogrammeerd. Voor de last minute inschrijvers is er nog plek.

Hoewel de tochten pas voor zaterdag 25 mei gepland staan, begint het spektakel al op vrijdag 24 mei. In de middag (12.00 uur) opent de Limburgs Mooiste Camping voor de mensen die van ver komen en niet veel later (omstreeks 14.00 uur) gaat het slot ook van de toegangspoorten van het evenemententerrein. Je vermaakt je onder meer op de Fietsmarkt en bij de Dikkebanden Race – Kids Ride en haalt het startnummer af. Er is ook een pastabuffet voorzien.

Door het heuvelland

Die koolhydraten zijn hard nodig voor het goed gevulde zaterdagprogramma. Dan zijn er zoals gezegd de fietstochten. De diverse routes leiden je over onder meer uitdagende (land)wegen en stevige klimmetjes door het heuvelland van Zuid-Limburg. Voor racefietsers zijn er acht routes (tot 220 kilometer met 2.800 hoogtemeters) en voor MTB’ers zijn er drie (tot 110 kilometer met 1.400 hoogtemeters).

Verrassende gravelpaden

Nieuw aan het concept van Vebego Limburgs Mooiste is dat er een gravelroute aan het programma is toegevoegd. Deze is 90 kilometer lang en samengesteld door Swett Cycles. Onderweg doe je mooie en verrassende gravelpaden in Zuid-Limburg aan en passeer je twee serviceposten van de organisatie. De route wordt enkel uitgezet met GPS.

Familietocht

Voor wie van Vebego Limburgs Mooiste een gezinsuitje wil maken, is er ook goed nieuws. De organisatie heeft tevens een familietocht in petto.

  • Ga naar de website van het evenement voor gedetailleerde informatie en inschrijvingen.