Deel dit artikel:

Podcast ‘Tot aan de maan en terug’: op de fiets van Milaan naar Genk

Dat fietsen zoveel meer kan zijn dan enkel een rondje de benen laten malen, blijkt andermaal uit de nieuwste podcastreeks van Het Belang van Limburg. In ‘Tot aan de Maan en terug’ volgen de makers een man die van Milaan naar Genk fietst en samen met zijn vrouw aandacht vraagt voor autisme.

De man in kwestie is Hein. Hij fietst vanuit Italië naar Genk, een pelgrimstocht van 1.250 kilometer. Hij kijkt er al jaren naar uit. Zijn vrouw Valerie bestuurt de volgwagen, daar waar ook podcastmaker Kenneth Berth (van onder meer Studio Brussel en de podcast Zo Geboren) in zit. Hein en Valerie gaan terug naar huis, naar hun kinderen. Onderweg zoekt Hein aanvaarding bij zichzelf, en Valerie wil dat Hein juist het geduld vindt tijdens zijn tocht.

Autisme

Het echtpaar heeft het niet bepaald gemakkelijk. Sinds de diagnose van autisme en een mentale beperking bij hun zoon Louis-Henri wankelt de gezinssituatie. Hein en Valerie trekken ver van huis en hopen vervolgens dichter dan ooit terug bij hun kinderen te kunnen komen. Naast zoon Louis-Henri is er nog dochter Marie-Julie.

Tot aan de Maan en terug bestaat uit zeven delen en is digitaal te beluisteren. Ga daarvoor naar de website van Het Belang van Limburg.