Actua

GTO Winter Tights: Assos’ winterbroek met valbescherming

Bij trainingen in wintertijd zit een ongeluk in een klein hoekje. Assos heeft voor degenen die ook onder de meest uitdagende omstandigheden buiten doortrainen een speciale broek ontwikkeld. Het is de GTO Winter Tights. Deze valt met name op vanwege de heupbescherming.

Vaude wapent je tegen het herfstweer

Vaude heeft een nieuwe collectie met jassen voor de regenachtige herfst en winter. Het gaat om het Cyclist Warm Rain Jacket, de Cyclist II gevoerde parka en het Yaras 3-in-1 Jacket. De jassen zijn duurzaam geproduceerd.

Podcast ARRIVEE: beluister aflevering 7

ARRIVEE heeft wederom een fijne podcast gelanceerd. Centrale gasten zijn Jolien d’Hoore en Charlotte Meersschaut. Jolien d’Hoore is pasgeleden gestopt met wielrennen. Charlotte Meersschaut van De Sportapotheek vertelt onder andere over het nut van voedingssupplementen.

Isaac Element in nieuw jasje gestoken

Isaac heeft zijn Element gemoderniseerd. Deze koersfiets heeft een lichtgewicht frame (750 gram) en een aerodynamisch, geïntegreerd cockpitsysteem. Dit model is binnenkort beschikbaar in een strakke Crystal Black kleur.

Moderne make-over voor gebreide overschoenen van GripGrab

GripGrab brengt een vernieuwde versie van de Flandrien Waterproof Knitted Road Shoe Covers op de markt. Deze gebreide overschoenen met een waterdicht membraan hebben een moderne make-over gekregen. Ze lenen zich met name voor natte herfst- en winterritten.

Verkeersinformatie voor fietsers met behulp van nieuwe app

De Fietsersbond, de VRT en HYPE lanceren vandaag de Fietsersbond app. Hiermee kunnen fietsers elkaar op de hoogte houden over problemen op hun fietsroute. De meldingen komen ook terecht bij de VRT-verkeersredactie. Die beoordeelt ze en neemt ze op in het radio verkeersbulletin.

Cycling 4 Life terug op de kalender

Door het coronavirus werd de editie van vorig jaar geannuleerd. Maar dit jaar is Cycling 4 Life terug op de kalender (zondag 12 december). Schrijf je nu in en rijd op de piste van Gent voor het goede doel.

Terugblik: eerste Grinta! TEST FEST in Valkenburg groot succes

De eerste editie van het Grinta! TEST FEST in Valkenburg was een schot in de roos. Zo’n 120 fietsers kwamen zaterdag naar het Shimano Experience Center in de wielerstad aan de Geul om één of meerdere fietsen van elf verschillende merken te testen. Een terugblik op dit testfestijn (blader door de fotoslider hieronder).

Superléger: de nieuwe, lichte kledingcollectie van Assos

Assos heeft een nieuwe collectie gelanceerd: de Superléger. Het is de lichtste kledij van Assos tot dusver. Superléger is met name bedoeld voor gebruik tijdens ritten op de indoortrainer. Maar ook voor volgend fietsseizoen, als het heet is op zomerse dagen.