Deel dit artikel:

Shot: de nieuwste zomerkleding van Santini

Nieuwe fietskledingset nodig? In modebijlage Shot van Grinta! vind je een overzicht van al het nieuws op de markt en doe je allerlei ideeën en inspiratie op. Onze modellen showen de outfits van onder meer Santini.

Santini kiest deze zomer voor stijl met een zweem van het nostalgische wielerverleden.  Zowel Fatima als Mike werden voorzien van een Eco Sleek Bengal Jersey. De versie voor mannen kost 130 euro, die in de vrouwencollectie is met 120 euro net tien euro goedkoper. De Eco Sleek truitjes zijn Santini’s bijdrage aan een duurzamere toekomst. De shirts zijn samengesteld uit eco-vriendelijke materialen die Mike en Fatima desondanks een goed gedacht geven over hoe een professionele fietstrui voelt. De nauw aansluitende snit zorgt ervoor dat het lichtgewicht aeroshirt perfect is voor wedstrijddagen. Het is immers hetzelfde shirt als dat van de leiderstruien in de Tour de France, die ook door Santini geleverd worden.

Ook bij de bibshorts gaan Mike en Fatima voor dezelfde reeks. Ze kiezen beiden een Unico Bibshort (199 euro voor heren, 170 euro voor dames). De Unico uit het vrouwengamma werd afgewerkt met een C3W dameszeem, de tegenhanger van de C3 uit de herenreeks. Beiden ergonomisch ontwikkeld om tegemoet te komen aan de noden van het lichaam en ontwikkeld voor lange afstanden. De schokabsorberende gel inserts bieden het nodige comfort. Naden werden beperkt tot het absolute minimum en via een thermisch proces aan elkaar gezet om huidirritatie te vermijden. De lichtgewicht stof voelt als een tweede huid en de raw cut afwerking zorgt voor een superieure pasvorm. Hierdoor blijft de Unico broek tijdens elke pedaalslag op zijn plaats.