Deel dit artikel:

Gobiks nieuwe Phantom: één van de lichtste shirts op de markt

De nieuwe Phantom is het paradepaardje van Gobiks Unity Essential-collectie. Het Spaanse merk spreekt van ‘het lichtste en meest technische’ kledingstuk dat het tot dusver heeft voortgebracht. Het shirt is met name bedoeld voor gebruik bij hoge temperaturen en luchtvochtigheid.

Met de zomer in aantocht biedt Gobik een naar eigen zeggen uniek kledingstuk voor meer comfort op de racefiets. De Phantom heeft een halfopen gaasstructuur die een constante luchtstroom garandeert, waardoor lichaamsvocht snel wordt afgevoerd, kleding beter droogt en je overall een prettiger gevoel hebt. De Phantom biedt ook een hoge zonbeschermingsfactor van 50+ UPF.

Samenwerking met de profs

Gobik combineert in de Phantom verscheidene technieken die ze eerder toepaste in andere kledingstukken en gaat daarbij nog een aantal stappen verder. Het shirt is lichter en meer ademend dan de Carrera en is elastischer dan de CX Pro. Voor de ontwikkeling heeft Gobik dankbaar gebruik gemaakt van de inzichten uit samenwerkingen met professionele teams, waaronder Movistar en INEOS Grenadiers.

Unity Essential

De Phantom maakt deel uit van de nieuwe Gobik-collectie Unity Essential. De Spanjaarden stellen dat deze de ‘perfecte combinatie belichaamt tussen liefde voor details, gebruik van kwaliteitsstoffen en minimalisme’. Ze heeft daarbij gestreefd naar een balans tussen comfort en performance. Met dat laatste doelt Gobik op het aerodynamisch voordeel, wat onder meer blijkt uit de mouwtechnologie. Gobik elimineert de rand voor een gladder oppervlak en dus minder luchtweerstand.

Verborgen ritssluiting

Een ander onderscheidend element is de verborgen ritssluiting aan de voorkant. Het shirt sluit mooi op het lichaam aan en vermindert plooien ter hoogte van de onderbuik, wat resulteert in een betere pasvorm op de fiets. De drie zakken voorzien in een naadloze tailleband en een elastische band die is geïntegreerd in het bredere rugpand. Daarnaast heeft Gobik reflecterende details op de rug aangebracht voor betere zichtbaarheid bij weinig licht.