Deel dit artikel:

Goodyear lanceert de nieuwe generatie Transit-banden

Het bandengamma van Goodyear voor stads- en trekkingfietsen breidt uit met een viertal nieuwe Transit-modellen. Deze zijn volgens de fabrikant geïnspireerd op de lijn autobanden die ze ook in huis heeft. Naast de vernieuwde Transit Tour zijn er nu de Transit Speed, Transit Tour Plus en Transit SUV. Tehava is distributeur van deze innovaties.

De Transit-bandenserie (alle vier 60 TPI) is speciaal ontworpen voor de behoeften van mensen met een (elektrische) stads- of trekkingfiets. Terwijl de Transit Tour en Transit Tour Plus primair zijn ontworpen voor forenzen in het woon-werkverkeer, richt de Transit Speed zich op de sportieve commuter en de Transit SUV op de fietser die voor langere en uitdagende fietstochten op pad gaat.

Transit Tour (Plus)

De Transit Tour (32,50 euro) is geïnspireerd op de Goodyear Assurance all-season autoband. Deze combineert een duurzame, stevige constructie met een richting gebonden profiel en S3 Protection. Bij dit laatste gaat het om een laag van 3 millimeter die beschermt tegen lekrijden en tractie biedt bij elk weertype. Bij de Transit Tour Plus (43 euro) ligt de betrouwbaarheid nog een stukje hoger. Hier is gekozen voor S5 Protection, een beschermingslaag van 5 millimeter.

Transit Speed

Met de Transit Speed (35 euro) heeft Goodyear een band met een hoog rolvermogen ontwikkeld. De fabrikant stelt dat de band een hoge mate van vertrouwen wekt en dat combineert met snelle handling. S1 Protection, een beschermende laag van 1 millimeter, moet voorkomen dat je met een platte band komt te staan. Het soepele loopvlak creëert volgens Goodyear comfort en een hoge efficiëntie.

Transit SUV

De Transit SUV (35 euro) is een kwaliteitsband die vooral garant staat voor duurzaamheid. Met een toergericht profielpatroon is deze band ontworpen voor soepele rolprestaties en veel tractie op de weg en offroad secties. De S3 Protection-laag van 3 millimeter draagt bij aan de prestaties en weerstand tegen lekrijden.