Actua

BYOB: Origine Théorème FS 120 GTR

In het gros van onze fietstesten worden de fietsen getest zoals die door de fabrikanten gecommercialiseerd worden. Akkoord, af en toe doen we een kleine aanpassing om aan de persoonlijke wensen van de tester tegemoet te komen. Er wordt wel eens een ander zadel gemonteerd wanneer de bips van de tester in kwestie geen vriendjes worden met het standaard zadel. En om een beter idee te krijgen van de bike worden soms andere banden, wielen… gemonteerd. Maar in principe testen we de fietsen gewoon zoals iedereen deze kan kopen.

Shot: de nieuwste zomerkleding van Shimano

Shimano timmert niet alleen aan de weg met componenten, maar ook met kleding en accessoires. In Grinta!’s modebijlage Shot showen de modellen Mike en Fatima de nieuwste sets.

3T geeft Strada bredere banden en maakt hem in Italië

De originele 3T Strada was zijn tijd wat vooruit, maar de jongste versie zet het Italiaanse merk terug helemaal op de kaart. De Strada Italia is, zoals de naam laat vermoeden, de in Italië gemaakte versie van de aerofiets die brede banden aankan.

Kronplatz: een paradijs voor mountainbikers

Bij wintersporters is Kronplatz in de Italiaanse Dolomieten (Zuid-Tirol) bekend als ultiem skioord. Maar feit is dat de berg en zijn omgeving ook absoluut een heerlijk paradijs zijn voor mountainbikers. Onze man trok er naartoe, onder meer om te downhillen en e-mountainbiken.

Shot: de nieuwste zomerkleding van Dotout en Giordana

Nieuwe sets zomerkleding scoren? Modebijlage Shot van Grinta! is een prima startpunt bij je zoektocht naar iets nieuws. In deze uitgave presenteren onze modellen de fietskleding van onder andere de merken Giordana en Dotout.

Feedback Sports lanceert jubileumeditie van Pro Mechanic-standaard

Feedback Sports maakt al sinds 2004 innovatieve tools en andere oplossingen voor fietsers en mekaniekers. Om dit twintigjarig jubileum in de verf te zetten, bracht het Amerikaanse merk een ‘limited edition’ van zijn geprezen Pro Mechanic-reparatiestandaard op de markt.

Shot: de nieuwste kleding van Northwave voor komende zomer

Bij de nieuwste Grinta! (nummer 103) is de modebijlage Shot gevoegd. Hierin vind je traditiegetrouw de mooiste en nieuwste kledingitems van een groot aantal bekende fabrikanten in wielerland. Onze modellen poseren in kleding van onder meer Northwave.

Q36.5 en Vincenzo Nibali lanceren zomerse kledinglijn

Vincenzo Nibali mag dan al even zijn gestopt als wielrenner, populair is hij nog altijd. Q36.5 heeft nu zelfs een specifieke zomercollectie aan hem gewijd. Die legt volgens het Italiaanse merk focus op comfort, aerodynamica en regulatie van de lichaamstemperatuur.

Ridley breidt het Grifn-productgamma flink uit

Anderhalf jaar geleden lanceerde Ridley de Grifn: een fiets die het midden houdt tussen een snelle gravelbike en een endurance racefiets. De prima Grifn krijgt er nu enkele varianten bij: de lichtere Grifn RS, de aluminium Grifn A en de elektrische E-Grifn. Zo wil Ridley een nog ruimere doelgroep bedienen.