Actua

Dit is Oostenrijks grootste fietsregio

In de winter vormen de drie wintersportplaatsen Saalbach Hinterglemm, Saalfelden Leogang en Fieberbrunn allang samen het Skicircus. In het afgelopen jaar is er flink geïnvesteerd in de zomer en in het onderhoud en de uitbreiding van bestaande trails en zijn er nieuwe routes bijgekomen. Met meer dan 80 kilometer aan lines en trails, negen kabelbanen op zeven bergen, een gezamenlijk fietsticket en onbeperkte gravel- en asfaltkilometers te ontdekken.

Basso en Faema worden partners en veilen fiets voor goede doel

Koffie en koers gaan hand in hand. Daarom is het eigenlijk maar logisch dat Basso en Faema, twee Italiaanse merken, partners worden. De eerste samenwerking tussen de fiets- en koffiemerken is een unieke Basso Diamante in Faema-kleuren, die wordt geveild voor het goede doel.

Video: over de kasseien van het Bos van Wallers

Komend weekend staat in het teken van Parijs-Roubaix. Een belangrijke, iconische plek in het parcours is La Trouée d’Arenberg of het Bos van Wallers. Samen met Peter Van Petegem verkenden we deze kasseistrook. Bekijk de video.

EPIC RIDE: Tom Boonen & Parijs-Roubaix

De wielersport wordt gekleurd door de grote verhalen. De allergrootste kampioenen inspireerden generaties en kruidden de wielerannalen. In EPIC RIDES fietst Grinta!-hoofdredacteur Frederik Backelandt de meeste epische wielerritten. De vijfde EPIC RIDE is die van Parijs-Roubaix 2012, de dag waarop Tom Boonen besliste om voor een lange solotocht te gaan. Bekijk de video hieronder en lees de reportage in Grinta! 87.

In beperkte oplage: ‘marmeren’ helm van BBB Cycling

BBB Cycling is een helm rijker: het gaat om een speciale uitvoering van de Maestro Mips waarvan het marmerdesign uit de koker komt van architect en ontwerper Chris Hall van het Londense Zero Lemon. De Zero Lemon x BBB Cycling is in een beperkte oplage van honderd stuks verkrijgbaar in de webshop van Ride Out.

Verkenning op de kasseien: Carrefour de l’Arbre

Normaliter zijn de Noord-Franse kasseien in het voorjaar het decor van een van de machtigste klassiekers, Parijs-Roubaix. Door corona is alles anders en dokkeren de renners pas komend weekend over de fameuze kasseien. Zaterdag is het de beurt aan de vrouwen, zondag aan de mannen. Samen met Peter Van Petegem verkenden we eerder al enkele kasseistroken, waaronder Carrefour de l’Arbre.

Çois en Life in the Peloton lanceren Road Worlds-collectie

Ook al heeft het niet mogen zijn voor Wout en co, het WK in Leuven gaat de geschiedenis in als het grootste wielerfeest ooit. België en koers, da’s vuurwerk. En dus lanceert Çois Cycling Legacy samen met Life in the Peloton – de podcast van profrenner Mitch Docker – een limited edition kledinglijn die een ode brengt aan het onvergetelijke WK van 2021.

BMC URS krijgt subtiele voorvering

Sinds zijn introductie in 2019 is de BMC URS nog altijd springlevend. De moderne gravelbike krijgt echter een LT-variant, waarbij een subtiel ingewerkte vering aan de voorkant de demping aan de achterkant bijstaat. Wij mochten hem testen op een uitdagend Zwitsers parcours.