Deel dit artikel:

FastAir TL II: de nieuwe generatie tubeless

Na het succes van de FastAir TL binnenbandloze ventielen brengt CONTEC nu de tweede generatie op de markt: de FastAir TL II. Deze is er in een road- en mtb-uitvoering.

De CONTEC FastAir TL II maakt nog steeds indruk met zijn vertrouwde functies, zoals de compatibiliteit met een standaard vloerpomp in plaats van alleen een compressor of bandenbooster. Het ventielontwerp zorgt voor 300 procent meer luchtstroom dan een normaal Presta-ventiel. Bovendien bieden de nieuwe FastAir TL II-ventielen nu ook meer ruimte, zodat bandeninserts in tubeless banden kunnen worden geplaatst zonder de luchtstroom te blokkeren.

Afdichtmiddel

De grotere diameter van de ventielopening betekent dat deze niet geblokkeerd kan raken door tubeless afdichtmiddel. Met de CONTEC Tubeless Seal Prep Injector Kit kan het afdichtmiddel zonder veel vervuiling worden gevuld en door het gemonteerde ventiel worden gepompt.

Over afdichtmiddel gesproken: ook dat is nieuw van het merk CONTEC. Het afdichtmiddel Care+ Seal dicht gaten in het loopvlak van fietsbanden tot 6 millimeter. Het bevriest niet en is CO2-compatibel. Het middel is verkrijgbaar in een druppelfles van 125 milliliter of in een bus van 1 liter.

Drie velgmaten

De FastAir TL II-ventielen in de road en mtb-versies zijn elk verkrijgbaar voor drie verschillende velgmaten. Op zijn YouTube-kanaal presenteert CONTEC de nieuwe ventielen en legt ze in detail uit hoe de montage in zijn werk gaat.

De video is in het Duits. Engelse of Nederlandse ondertiteling is mogelijk na wijziging van de YouTube-instellingen.