Actua

Merckx zou vandaag 57 kilometer in het uur rijden

Begin deze week woonden we in de windtunnel van Flanders Bike Valley een leuk experimentje bij, op zoek naar de vraag “Welk werelduurrecord had Eddy Merckx gereden op een aerofiets en met moderne kleding en helm?”

Fietsen Catrysse houdt opendeurdagen in paasweekend

Fietsen Catrysse (Diksmuide) viert Pasen met haar opendeurdagen. Het hele weekend (31 maart, 1 april, 2 april) is deze Grinta! store geopend (van 9.00 tot 18.00 uur). Er is tevens een bloemenmeisje waarmee je op de foto kunt. Op paasmaandag staat er tevens een foodtruck klaar.

Het iconische logo van Eddy Merckx komt terug

Nu Eddy Merckx samen met Ridley onder de vleugels van de Belgian Cycling Factory vliegt, wordt er vanuit Paal-Beringen hard gewerkt aan de complete ‘rebranding’ van het merk en de nieuwe fietsen. Grinta! sprak met Eddy Merckx en Belgian Cycling Factory CEO Jochim Aerts.

Nieuwe naam en nieuw logo voor Wielermuseum Roeselare

Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van het Wielermuseum in Roeselare werden vandaag de nieuwe naam en het kakelverse logo van het museum bekend gemaakt. Het Wielermuseum zal voortaan onder de vlag “KOERS. Museum van de Wielersport” opereren.

Altijd goed zicht met de nieuwe wielerbril van FUTURUM

FUTURUM Quality Gear heeft niet alleen kleding in haar collectie, ze bezit eveneens een reeks accessoires die onmisbaar zijn voor elke fietser. Eén daarvan is de FUTURUM Sunglasses Photochromic Hydrophobic II. Deze bril verbetert de looks en biedt bovenal een uitstekende functionaliteit.

FUTURUM 4 Seasons is de basis van elke wielergarderobe

Ook al is het voorjaar begonnen, op het weer in Vlaanderen en Nederland kan je ook de komende weken niet altijd bouwen. Soms zijn de temperaturen laag, soms regent het. Met de kleding van FUTURUM 4 Seasons kan de training of fietstocht echter altijd doorgaan.

Details maken de FUTURUM Jona Bib Shorts tot dé broek

De fiets is meestal het centrale punt waar de passie van de fietser om draait. Maar er is iets waarmee elke fietser een nog intiemere relatie heeft. ‘The little black’ van onze sport: de fietsbroek. FUTURUM Quality Gear heeft met de FUTURUM Jona Bib Shorts een geavanceerde broek in huis.

VIDEO: 10 tips om over kasseien te rijden

Met de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en onze eigenste Roubaix Light rit voor de deur, kan je misschien nog wat tips om vlot over de kasseien te rijden gebruiken. Wij zetten alvast onze tien toptips op een rijtje.

Bodyfit: voor elke temperatuur een eigen jersey

Eindelijk, het voorjaar is een feit! We gaan het aangename weer tegemoet en dat betekent dat ook onze kledingkast daarop voorbereid moet zijn. Sportful heeft met de jerseys uit de Bodyfit-lijn voor al mooie fietsdagen een geschikt kledingstuk. Elke jersey is passend bij een bepaalde temperatuur. Het zijn ook de profs die voor deze Bodyfit-kleding kiezen. Onder andere Sagan is fervent gebruiker.

Selle San Marco Aspide: Supercomfort in vier modellen

De voorjaarsklassiekers zijn met de combinatie van hellingen en kasseien sowieso al lastig, maar als je op een slecht zadel door Vlaanderen en Noord-Frankrijk moet dokkeren is de lol er snel af. Selle San Marco maakt van de klassiekers gebruik om het Aspide Supercomfort model in vier varianten te promoten.

#TheWolfpack community van Quick-Step Floors krijgt vorm

Quick-Step Floors Cycling Team wil wielerfans dichter bij de ploeg brengen. Daarom lanceert ze de #TheWolfpack community. Supporters krijgen langs die weg als eerste toegang tot content, voordelige deals en speciale kleding. Het lidmaatschap is geheel gratis.