Deel dit artikel:

Selle San Marco Aspide: Supercomfort in vier modellen

De voorjaarsklassiekers zijn met de combinatie van hellingen en kasseien sowieso al lastig, maar als je op een slecht zadel door Vlaanderen en Noord-Frankrijk moet dokkeren is de lol er snel af. Selle San Marco maakt van de klassiekers gebruik om het Aspide Supercomfort model in vier varianten te promoten.

De Aspide is in het Selle San Marco gamma inmiddels uitgegroeid tot een klassieker en het aanbod is met in totaal 28 (!) zadels enorm. Van de Aspide Superleggera (360 euro) bestaan er drie varianten, de Aspide Carbon FX (205 – 215 euro) heb je in acht types, bij de Aspide Racing (143,50 – 149,50 euro) kan je kiezen uit negen versies en de Aspide Dynamic (94 – 99 euro) bestaat in vier modellen. Voor de kasseienklassiekers promoot Selle San Marco evenwel de Aspide Supercomfort die in Racing versie 149,50 euro kost en waarvan de Aspide Supercomfort Dynamic met een adviesprijs van 99 euro het instapmodel is.

Qua vorm zijn de Racing en Dynamic versies van het Aspide Supercomfort zadel identiek en in beide gevallen is er keuze uit een smalle en een brede variant. Essentieel voor het comfort is de centrale uitsparing in het zadeldek en het gebruik van een ‘biofoam’ padding in combinatie met gel. Het prijs- en gewichtsverschil tussen de Racing en de Dynamic versie komt door de verschillend op vlak van gebruikte materialen. Zo staat het Racing zadel op een Stealth Xsilite rail en wordt het zitoppervlak met Microfeel overtrokken zodat het zadel in brede versie 210 gram weegt. Het Dynamic zadel staat op een manganese rail en heeft een niet-geperforeerd zadeldek waardoor het dertien gram meer weegt.

Klik hier om het volledige gamma van Selle San Marco te bekijken.

Gerelateerde artikels