Actua

Ga voorbij je grenzen met Amacx’ energierepen

De belangrijke fietsevenementen en cyclo’s komen steeds scherper in zicht. Om goed voorbereid aan de start te staan, moeten we over alles hebben gedacht. Ook over sportvoeding. Amacx heeft met de Energy Oat Bar en Fast Bar twee geschikte repen in het aanbod. Daarmee ga je voorbij je eigen grenzen.

HideMyBell breidt zijn collectie uit

Een bel op een koersfiets, het is voor velen een brug te ver. Maar als die bel uit het zicht zit, dan wil de wielertoerist er toch wel aan, zo maken we op uit de gestage groei van het Nederlandse bedrijfje HideMyBell, producent van slimme computerhouders mét fietsbel, want ze komen in steeds meer varianten op de markt.

Roeckl Alpha: optimale ondersteuning voor je handen

Je handen zijn twee van de vijf contactpunten met je fiets. Om die reden is het belangrijk om tijdens het fietsen de juiste handschoenen te dragen. Roeckl ontwikkelde de Alpha. Die biedt ondersteuning aan gevoelige handen en voorkomt een slaperig gevoel.

Ontdek de voordelen van een bikefitting

Wil je erachter komen wat een bikefitting precies inhoudt? Of wat het nut is van een op maat gemaakt fietsframe? Kom dan naar de opendeurdagen van Bike Experience in Wuustwezel (op vrijdag 13 en zaterdag 14 april).

Campagnolo lanceert 12-speed groepen

Met de lancering van vier nieuwe mechanische onderdelengroepen voor 12-speed (twee voor schijfemmen, twee voor velgremmen), toont Campagnolo dat het in de 21ste eeuw nog volop wil meespelen in het racewereldje

Ben jij klaar voor ‘De Hel van het Noorden’?

Parijs-Roubaix, het is en blijft een van de mooiste voorjaarsklassiekers. Het zette FuturumShop ertoe aan om de Noord-Franse klassieker te verkennen, samen met oud-prof Maarten Tjallingii. Het resultaat: prachtige foto’s en video’s.

De profzadels van Selle San Marco

De Italiaanse zadelfabrikant Selle San Marco, bekend van het iconische Rolls zadel, sponsort dit jaar vier professionele UCI-ploegen, te weten Androni Giocattoli Sidermec, Aqua Blue Sport, Cofidis en Wanty Groupe Gobert. Drie van de modellen waar de profs mee rijden, komen nu met speciale graphics en in teamkleuren beschikbaar voor wielerliefhebbers.

Gestabiliseerde achterderailleur van Shimano

Omdat de racefiets voor steeds meer doeleinden wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld gravelrijden en ander offroad-gebruik, komt Shimano met Ultegra RX, een toevoeging aan het Ultegra-segment met een Shadow RD+ achterderailleur met kettingstabilisator (RD-RX800/RX805) voor mechanische en elektrische Di2-systemen.

Schijfremmen voor Shimano 105

Geen grote verrassing in het licht van de niet meer te keren opmars van schijfremmen, maar wel leuk nieuws voor veel wielertoeristen: ook de populaire Shimano-groep 105 is er nu met eigen schijfremmen.