Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gestabiliseerde achterderailleur van Shimano

Omdat de racefiets voor steeds meer doeleinden wordt gebruikt, zoals bijvoorbeeld gravelrijden en ander offroad-gebruik, komt Shimano met Ultegra RX, een toevoeging aan het Ultegra-segment met een Shadow RD+ achterderailleur met kettingstabilisator (RD-RX800/RX805) voor mechanische en elektrische Di2-systemen.

Bredere velgen, bredere banden, schijfremmen, meer comfort, graveluitstapjes: racefietsen worden de laatste jaren steeds veelzijdiger gebruikt, en dat vraagt zo nu en dan om aangepaste componenten. Shimano ontwikkelde zijn aandrijflijn voor dit soort gebruik verder door en komt nu met een kettingstabilisatieschakelaar voor de Ultegra-derailleur RX800/805. Door die schakelaar te gebruiken, houdt de derailleur de ketting stabieler op zijn plek als de ondergrond ruw en ongelijk wordt, en voorkomt zo overmatige beweging en kettinggeluid.

Mountainbikers zullen het palletje al kennen van Shimano’s Shadow RD+ technologie. Werkt perfect.

De RX800/805 achterderailleurs zijn compatibel met Shimano’s dual control shifters voor de weg (mechanisch of elektrisch schakelen) en geschikt voor cassettes van 28T tot 34T. Hierdoor zijn ze een waardevolle aanvulling voor iedereen die graag onverhard rijdt (zoals veldrijders) met compacte cranks voorzien van 46T-39T tot 50T-34T kettingbladen.

Consumenten kunnen de nieuwe componenten vanaf medio juni 2018 in de winkel verwachten.

De consumentenadviesprijs voor de RX800GS achterderailleur is € 119,99 terwijl de RX8050 Di2 achterderailleur voor € 299,00 de winkel verlaat.

Gerelateerde artikels