Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Roeckl Alpha: optimale ondersteuning voor je handen

Je handen zijn twee van de vijf contactpunten met je fiets. Om die reden is het belangrijk om tijdens het fietsen de juiste handschoenen te dragen. Roeckl ontwikkelde de Alpha. Die biedt ondersteuning aan gevoelige handen en voorkomt een slaperig gevoel.

Bij de Alpha draait het met name om de speciale Alpha Gel padding. Die ondersteunt je handen volgens een systeem van vier verschillende gelzones die op specifieke punten de druk verlichten. Hiermee behoren pijn, tintelende vingers en een slaperig gevoel tot het verleden.

Gekende kwaliteit
Verder is deze racehandschoen doorspekt met de gekende Roeckl-kwaliteit. Aan de bovenzijde van de handschoen gebruikt Roeckl een stof met ventilatiegaatjes voor een extreem ademend vermogen. Op de duim zit een fleecelaag voor zweet (ja, en ook snot…). De handpalm van de Alpha is gemaakt uit een zeer fijne fleecestof. Het gevoel binnen in de handschoen is extreem zacht en comfortabel.

In het midden zitten er vier paddingstroken. Deze zijn gevuld met de Alpha-gel. Dit is een lopende silicone gel die uitermate goed schokken en vibraties opvangt en de druk verlaagt. Bovendien wordt deze gel nooit hard, ook niet bij koude temperaturen.

Makkelijk aan én uit
Dit paar bevat ook het pull-off systeem van Roeckl. De ring- en middelvinger hebben een extra tabje zodat de handschoenen eenvoudig uitgetrokken worden. En het logo is reflecterend, wat de zichtbaarheid duidelijk ten goede komt. De consumentenadviesprijs bedraagt 65 euro.

Meer info nodig? Raadpleeg https://passionforcycling.be