Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

De profzadels van Selle San Marco

De Italiaanse zadelfabrikant Selle San Marco, bekend van het iconische Rolls zadel, sponsort dit jaar vier professionele UCI-ploegen, te weten Androni Giocattoli Sidermec, Aqua Blue Sport, Cofidis en Wanty Groupe Gobert. Drie van de modellen waar de profs mee rijden, komen nu met speciale graphics en in teamkleuren beschikbaar voor wielerliefhebbers.

De Aspide Racing Narrow Team Edition is zowel esthetisch als technisch een pareltje, dixit San Marco. De Open Fit (lange centrale uitsparing) garandeert veel zitcomfort en wordt aanbevolen voor degenen met een gemiddeld soepele rug, omdat zij diep ‘in’ het zadel zitten, met druk op de genitale zone tot gevolg.

De Mantra Racing Narrow Team Edition is een zadel met een minder diepe curve (van de zijkant bekeken) dan de Aspide, met een vlakkere bovenkant dus, en is bedoeld voor fietsers die soepel in de rug zijn, maar niettemin ook gebaat zijn bij het gemak van een grote uitsparing in het midden van het zadel.

Het Shortfit Racing Wide Team Edition zadel heeft een brede achterkant voor veel ondersteuning maar is kort van lengte. Net als bij de andere zadels staat comfort voorop, vandaar ook hier weer een flinke uitsparing in het midden om de weke delen te sparen.

Alle zadels zijn er in de uitvoeringen goud, roze, rood of wit.

Gerelateerde artikels