Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

HideMyBell breidt zijn collectie uit

Een bel op een koersfiets, het is voor velen een brug te ver. Maar als die bel uit het zicht zit, dan wil de wielertoerist er toch wel aan, zo maken we op uit de gestage groei van het Nederlandse bedrijfje HideMyBell, producent van slimme computerhouders mét fietsbel, want ze komen in steeds meer varianten op de markt.

De nieuwste loot aan de boom is de HideMyBell FI-Mount voor stuur/stuurpencombinaties. Dergelijke ‘aerocockpits’ groeien snel in populariteit. Nadeel van zo’n niet instelbaar aerostuur is dat het lastig kan zijn om een houder voor een computertje te installeren, en daar wil de FI-Mount een oplossing voor zijn.

Foto: de nieuwe mount is er voor tal van merken fietscomputer/gps.

Net als de reguliere HideMyBell heeft de nieuwe HideMyBell FI-Mount een discreet geïntegreerde bel, en daarnaast optioneel de mogelijkheid om een actioncam- of lamphouder te monteren. Hij sluit naadloos aan op geïntegreerde stuur/stuurpencombinaties en is compatibel met stuurpennen voorzien van een Go Pro-bevestigingssysteem aan de voorzijde.

De HideMyBell FI-Mount biedt een even snelle als nette oplossing: de out-fronthouder zit met twee bouten bevestigd aan de onderzijde van de pen. Zo ligt de fietshouder perfect in lijn met je cockpit en is de bel altijd binnen handbereik.

In het verlengde van het persbericht over de FI-Mount kregen we ook een reguliere HideMyBell in de brievenbus, en dan speciaal eentje voor een Lezyne fiets-gps. De HideMyBell is vlot geïnstalleerd en bespaart meteen ruimte op je cockpit, zie de foto’s voor en na. Wat nog opvalt, is dat het bevestigen van de Lezyne gps minder moeite kost dan bij de originele houder. Die laatste kan zo een nucleair conflict in zonder de gps te lossen (maar is ook weerbarstig bij het afnemen van de gps), de HideMyBell houdt er een eerder losse stijl op na, waarvan je je afvraagt of die wel standvastig genoeg is voor op bumpy trails. Maar dat blijkt gelukkig wel het geval.

En die bel? Die doet het prima, hij klinkt luid genoeg om nietsvermoedende wandelaars vriendelijk op de hoogte te brengen van je aanstondse inhaalmanoeuvre.

Foto onder: situatie vóór, met aparte bel.

Foto onder: na installatie van de HideMyBell is er meer ruimte op de cockpit (stuurpen).