Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe naam en nieuw logo voor Wielermuseum Roeselare

Naar aanleiding van de twintigste verjaardag van het Wielermuseum in Roeselare werden vandaag de nieuwe naam en het kakelverse logo van het museum bekend gemaakt. Het Wielermuseum zal voortaan onder de vlag “KOERS. Museum van de Wielersport” opereren.

“We kozen voor een korte, krachtige, herkenbare en toepasselijke naam en baseline: KOERS. Museum van de Wielersport”, gaat museumverantwoordelijke Thomas Ameye meteen naar de kern van de zaak. Het naamlogo KOERS bestaat zowel in geel, rood, blauw als groen, niet toevallig de kleuren van de regenboogtrui omdat Roeselare zich met ex-wereldkampioenen Beheyt, Monseré, Maertens en Sercu profileert als ‘Hoofdstad der Wereldkampioenen’.

Morgen (28 maart) trekt KOERS zijn marketingcampagne op gang door bij de start in Roeselare en de aankomst van Dwars door Vlaanderen in Waregem tienduizend KOERSvlaggetjes uit te delen. Net zoals het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde zich steeds meer op de actieve fietser richt, zo ook wil KOERS die richting uit gaan. “KOERS wordt meer dan enkel een museum. Het krijgt een geïntegreerd toeristisch onthaal met wielershop en een uitgebouwd documentatiecentrum voor onderzoekers. Met lockers, oplaadpunten en doucheruimte wordt het de ideale uitvalsbasis voor recreatieve en sportieve fietsers. In de nieuw aangelegde museumtuim die aansluit op het fietsknooppuntennetwerk komt een wielercafé dat KOERSkaffee werd gedoopt”, nog volgens Ameye.

KOERS opent de deuren op zondag 9 september, Open Monumentendag. Op www.koersmuseum.be kan je je al inschrijven op de nieuwsbrief om de volgende stappen richting de opening te volgen.