Actua

Shimano Experience Center lanceert The Ladies Event

Op 12, 13 en 14 augustus 2022 organiseert het Shimano Experience Center de eerste editie van hét vrouwenevenement van Zuid-Limburg: The Ladies Event. Een compleet fiets- en lifestyle-weekend voor vrouwen, óp en naast de fiets.

Fulcrum Speed 25 brengt je sneller naar de top

Hoge, aero velgen zijn leuk maar voor het flitsende gevoel van een lage, lichte wielset valt ook wat te zeggen. Fulcrum laat ons alvast dromen dat we met de nieuwe Speed 25 naar boven kunnen fladderen op de steilste beklimmingen.

Help zelf mountainbikeroutes technischer te maken!

Sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen willen tegemoetkomen aan de vraag naar meer uitdagende mountainbike-infrastructuur en roepen daarvoor hulp in. Een handige inspiratiegids helpt steden en gemeenten hun lokale mountainbikeroute te pimpen, maar ook als (groep) mountainbiker(s) kan jij je steentje bijdragen.

Onze reactie op dodelijk ongeval tussen wielertoeristen en e-biker

In de nasleep van de dood van de 73-jarige fietser na een botsing met een groepje wielertoeristen op het jaagpad langs het Albertkanaal werd Grinta! druk gecontacteerd voor een reactie. Daarbij hadden we vooral oog voor het vermijden van verdere tegenstellingen tussen verschillende groepen weggebruikers.

Garmin laat je eindeloos navigeren met de Edge 1040 Solar

Garmin heeft een reputatie hoog te houden als het gaat over gps-fietscomputers en het nieuwe vlaggenschip zet de concurrentie weer helemaal op scherp. De Edge 1040 Solar zorgt dankzij zonne-energie voor een quasi onbeperkte batterijduur.

Enkele cadeautips voor Vaderdag

Is je vader een fervente fietser? En wil je hem op Vaderdag eens goed in de watten leggen? Grinta! inspireert je met een aantal leuke cadeautips. Italiaanse casual shirtsHeeft je

Eurosport Nutrition geeft Mallorca-reis weg

Aankoop van bijvoorbeeld een reep, gel of sportdrank van Eurosport Nutrition kan je dubbel voordeel bieden. In de eerste plaats geeft de sportvoeding je de benodigde energie onderweg. Tegelijkertijd maak

Arrivee podcastaflevering 14: Ils Van Der Moeren & Fatima Berton

Meisjes aan de macht in de veertiende aflevering van onze Arrivee-podcast. Ils Van Der Moeren is een van de beste granfondorensters van Europa en komt vertellen over de magie van het cyclowereldje. En kersvers mama Fatima Berton noemt zich, ondanks haar 140.000 volgers op Instagram, géén typische ‘fietsinfluencer’.

Cube geeft Litening C:68X échte bliksemschichten

Slechts 100 frames brengt Cube van zijn limited-edition Litening C:68X op de markt. Het carbon frame kreeg een geborstelde metaallak en als finishing touch gekleurde bliksemflitsen op de vork.

Shimano geeft GRX-wielen een carbonkuur

Shimano was de eerste van de grote drie die een volledige gravelgroepset ontwikkeld heeft en het wil die positie niet uit handen geven. Dat bewijst de nieuwe en lichte GRX-wielset met brede, carbon velgen.