Deel dit artikel:

Help zelf mountainbikeroutes technischer te maken!

Sport Vlaanderen en Cycling Vlaanderen willen tegemoetkomen aan de vraag naar meer uitdagende mountainbike-infrastructuur en roepen daarvoor hulp in. Een handige inspiratiegids helpt steden en gemeenten hun lokale mountainbikeroute te pimpen, maar ook als (groep) mountainbiker(s) kan jij je steentje bijdragen.

Inspiratiegids

Meer technische en uitdagende mountainbikezones zijn altijd in trek, en betekenen een verrijking voor elke mountainbikeroute. Wie zelf de handen uit de mouwen wil steken en vragen heeft over de mogelijkheden en de valkuilen kan nu terecht bij de inspiratiegids van Sport Vlaanderen. Er is een inspiratiegids met infofiches, maar ook een digitale en interactieve inspiratiegids.

De gids is er niet enkel voor politici en ambtenaren, ook een groep mountainbikers of een terreinbeheerder/-eigenaar kunnen initiatief nemen. De gids legt het proces stap voor stap uit. 

Vier technische typezones

In samenwerking met Cycling Vlaanderen heeft de sportadministratie van de Vlaamse overheid alvast een indeling gemaakt in vier verschillende types technische mountainbikezones, geïnspireerd door voorbeelden uit de buurlanden.

Met onderstaande typezones is er een uniform Vlaams kader en weet je meteen wat je er voor de wielen krijgt:

  • Funpark voor beginners
  • Skillspark voor meer ervaren mountainbikers
  • Bikepark voor experts en (toekomstige) topsporters
  • Biketrail: een singletrack of technisch pad zonder hindernissen, voornamelijk voor training van stuurvaardigheid en bochtentechniek

Voor meer info neem je contact op via info@cycling.vlaanderen en/of sportievevrijetijd@ sport.vlaanderen.