Deel dit artikel:

Shimano Experience Center lanceert The Ladies Event

Op 12, 13 en 14 augustus 2022 organiseert het Shimano Experience Center de eerste editie van hét vrouwenevenement van Zuid-Limburg: The Ladies Event. Een compleet fiets- en lifestyle-weekend voor vrouwen, óp en naast de fiets.

The Ladies Event is een evenement waar de vrouw centraal staat. Een fietsweekend met verschillende thema’s die het zowel voor de fietsende als de nog niet fietsende vrouw aantrekkelijk en laagdrempelig maakt om op de fiets te stappen. Zo wordt het Shimano Experience Center in Valkenburg vanaf vrijdagmiddag omgetoverd tot een festivallocatie met een bar, foodtrucks, DJ-stage en een bike- en lifestyle markt. Een middag en avond die bestaat uit een combinatie van “de bourgondische sfeer proeven” en “het voorbereiden op de toertocht”.

De toertochten zijn geschikt voor iedereen, ongeacht ervaring, fiets of niveau. Mountainbike, gravelfiets, e-bike, tandem of racefiets, alles kan en alles mag. Dat maakt het Ladies Event leuk en uitdagend voor de beginner met weinig ervaring, de ervaren cappucinorijder én doorgewinterde pro. Er zijn uitgepijlde routes die over de prachtige Zuid-Limburgse wegen voeren.

“Mooiste plekjes ontdekken”

Marianne Vos, profwielrenster voor Team Jumbo-Visma: “Fietsen is niet alleen mijn beroep, het is óók ontspanning. Je ontdekt op de fiets de mooiste plekjes, onderweg kom je vaak tot leuke gesprekken en het voldane gevoel dat je hebt na een mooie rit is onbetaalbaar. Of je nu jong bent of wat ouder, een beginner of een ervaren fietser: iedereen kan opstappen en in zijn eigen tempo vertrekken.”

Ook voor degenen die geen fiets hebben of een ander type fiets willen proberen beschikt het Shimano Experience Center over een grote testvloot die je vooraf online kunt reserveren. Geen helm of fietsschoenen? Ook dat is geen probleem. Het is mogelijk om schoenen en/of een helm te huren of te kopen. Zelfs met het uitzoeken van passende kleding, helpt het team van het Shimano Experience Center de vrouwen graag op weg.

De zondag van het Ladies Event staat in het teken van ontspanning met verschillende arrangementen., waaronder een wellness-, lifestyle-, Heuvelland- of Maastricht-arrangement.

Grinta! is erbij

Grinta! stuurt alvast drie dames naar het Ladies Event. Grinta!-eindredacteur Joyce Verdonck, Ils Van Der Moeren van het Grinta! Granfondo Team en influencer Fatima Berton die al regelmatig model stond in onze modebijlage.

Joyce Verdonck: “Ik kijk er erg naar uit om andere fietsende vrouwen te leren kennen. Zelf maak ik er een vriendinnenweekendje van, want ik verjaar toevallig op de dag van de toertochten. Heel fijn om mijn vriendinnen mee te nemen op tocht door de fantastische fietsstreek die Nederlands-Limburg is. We zullen wellicht voor de racefiets kiezen, al sluit ik niet uit dat we ook de gravelfiets meenemen. De kans is groot dat we ook een workshop links of rechts meepikken, altijd leuk om nog wat bij te leren.”

Alle info en inschrijvingen