Actua

Crowdfundactie voor Schotse fietser die in Spanje verlamd raakte

Een stel Schotse wielervrienden is bezig met een warme actie. Ze zijn een crowdfundactie gestart om hun fietsmakker John Telfer (57) terug naar huis te krijgen. Hij raakte begin mei verlamd bij een valpartij in Spanje en bivakkeert sindsdien in een plaatselijk ziekenhuis. Geld voor behandeling en de terugvlucht is er niet.

Matteo Trentin komt goed weg na botsing met beer

Een kraakheldere boodschap van Matteo Trentin op Instagram: “Vrienden, vergeet jullie helm niet.” De Italiaanse renner van Etixx- Quick Step heeft zo zijn redenen om die uitspraak te doen…

Van Nicholas onthult een nieuwe titanium windgod

De Nederlandse titaniumspecialist Van Nicholas heeft nog eens in het arsenaal aan Goden van de Wind getast en zijn nieuwste model ernaar vernoemd. Skeiron is de Griekse god van de noordwestenwind, en dankzij Van Nicholas nu ook een titanium racer die voorzien is van de laatste snufjes op het vlak van technologie.

VIDEO: Gaerne stelt nieuwe zomerschoen voor

De Italiaanse schoenfabrikant pakt uit met een splinternieuwe koersschoen. De carbonschoen is enorm licht (275g) en bijzonder stijf. Doordat de zool zo dun is, is de afstand tussen je voet en pedaal een stuk kleiner, wat resulteert in een betere krachtoverdracht. Je verliest bij elke pedaalslag dus een pak minder krachten. Twee goed geplaatste verluchtingsgaten zorgen voor voldoende ventilatie. De koersschoen is verkrijgbaar van maat 41 tot 46.

40 jaar Cicli Basso

Niet alleen Selle Italia viert z’n verjaardag, Cicli Basso doet dat ook. De Italiaanse fietsconstructeur heeft het juiste elan te pakken, opende een nieuwe showroom en ziet de toekomst optimistisch tegemoet.

Transcontinental Race gaat door, ondanks dood oprichter

De vijfde editie van de Transcontinental Race gaat dit jaar ‘gewoon’ door. Even stond het evenement voor ultrarenners op losse schroeven door het overlijden van oprichter Mike Hall. Hij kwam eind maart op 35-jarige leeftijd om het leven tijdens de Indian Pacific Wheel Race, een ultrarace door Australië.

Gazelle herlanceert race-icoon Champion Mondial

Gazelle keert voor even terug naar de racefietsmarkt. Speciaal voor het 125-jarig bestaan lanceert de fabrikant een vernieuwde uitvoering van de Champion Mondial. Dit is Gazelles bekende racefiets die jarenlang door velen in de wielerwereld werd gebruikt. Met de lancering van de Champion Mondial (125 exemplaren) geeft Gazelle liefhebbers een verjaardagsgeschenk.

120 jaar in het zadel

Buon compleanno Selle Italia! Een gelukkige verjaardag is op zijn plaats voor Selle Italia. De Italiaanse zadelfabrikant blaast 120 kaarsjes uit. Grinta! was erbij op de galaviering in Asolo.

Trotse Eddy Merckx-fietser? Deel je foto!

Naar grote tevredenheid bezitter van een Eddy Merckx-fiets? Laat dan van je horen door een foto van jou en je racefiets te maken en deze via je sociale media te delen (#MyMerckx). De mensen achter Eddy Merckx Cycles speuren de sociale media af en belonen wekelijks een trotse fietser.

Moeders aanmoediging op Angliru pakt anders uit…

De Angliru is één van de meest gevreesde beklimmingen van Spanje. Iván Muñoz ging de uitdaging aan. Zijn moeder trok met hem mee en moedigde hem aan op de bergflank. Het contact tussen moeder en zoon gaat nu snel viral in Spanje.