Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Moeders aanmoediging op Angliru pakt anders uit…

De Angliru is één van de meest gevreesde beklimmingen van Spanje. Iván Muñoz ging de uitdaging aan. Zijn moeder trok met hem mee en moedigde hem aan op de bergflank. Het contact tussen moeder en zoon gaat nu snel viral in Spanje.

De 12,5 kilometer lange Angliru heeft een gemiddeld stijgingspercentage van meer dan 10 procent. De maximale stijging loopt op tot wel 23,5 procent. Iván Muñoz bedwong de berg ter voorbereiding op een triatlonkampioenschap. Hij was toch in de buurt toen hij met zijn familie onderweg was. Na tien kilometer, kort voor het steilste stuk, stond ‘moeder Muñoz’ haar zoon aan te moedigen. Maar eigenlijk werkte dat averechts…

“Iván, het komende stuk wordt nu echt zwaar”, hoor je zijn moeder in de video roepen. Iván Muñoz reageert kort: “Eh…” Daarop herhaalt ze nog maar eens dat het zware deel er nu echt aan zit te komen. “Verdomme, mam. Dank je wel”, reageert hij. Het kwartje lijkt dan nog steeds niet te zijn gevallen, want moederlief gaat door terwijl zij haar zoon figuurlijk ziet sterven. “Nou… Ik probeer je alleen maar wat advies te geven.”

Iván Muñoz haalde het tot aan de top en zette de video van het moment op YouTube. Inmiddels gaat het filmpje snel rond in Spanje. En wordt er ook veel op gereageerd. “Ze doet dit omdat ze van hem houdt. En wat ze had gezegd als hij ter plekke van de fiets was gevallen of een echte inzinking had gekregen? ‘Ik had je nog zo gewaarschuwd…’ Dat weet ik zeker”, zegt een Spanjaard in zijn reactie op YouTube.

Gerelateerde artikels