Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Even voorstellen: Frederic Glorieux

Het Granfondoseizoen is op volle gang getrokken, hoog tijd om eens kennis te maken met de Grinta! Granfondoteam.

Woonplaats: Zulte, België

Leeftijd: 36 jaar

Lengte: 174 cm

Gewicht: 62 kg

Aantal kilometer per jaar: 20.000

Eerste granfondo: Granfondo Eddy Merckx 2004 (zie foto onderaan)

Waarom rij je granfondo’s?

Frederic:“Het is een passie. Ik rij enorm graag bergop. Hoe meer ik bergop fietste, hoe duidelijker het werd dat ik het ook goed kon. Daarom schreef ik me in voor de Marmotte. En dat smaakte naar meer. Zo ben ik erin gesukkeld, vooral met en door vrienden. Ik reed steeds meer wedstrijden en begon er ook te winnen. Nu hoop ik die lijn door te trekken bij het Grinta! Granfondoteam.”

Waar ben je het meest fier op?

Frederic: “Op mijn overwinning in Les Trois Ballons in 2013, zonder twijfel. Daar haalde ik de finish met meer dan een minuut voorsprong op drie ex-winnaars. Dat waren allemaal echte kleppers. Ik was ook de eerste Vlaming ooit die de wedstrijd naar zijn hand kon zetten, dus je kan je wel inbeelden dat ik in de wolken was. Het was voor mij persoonlijk ook een belangrijke overwinning. Een hele goede vriend was net overleden. Ik droeg mijn overwinning op aan hem, een heel emotioneel maar vooral mooi moment.”

Welke doelen zijn nu belangrijk?

Frederic: “Ik stond dit jaar al op het podium in de Granfondo Felice Gimondi. Dat was mijn eerste doel. Nu zullen de wedstrijden elkaar snel opvolgen. Het seizoen wordt nu op volle gang getrokken. Ik start overal met ambitie, maar mijn grootste doel is de Transalp. Samen met mijn ploegmaat Bob Michels werken we er naarstig naar toe.”

Wat is het gekste dat je ooit meemaakte in een granfondo?

Frederic: “Ik vertrok een paar jaar geleden op reis naar Zuid-Franrijk. Bedoeling was om op zondag de Granfondo Granite Mont Lozère te rijden, tot ik plots besefte dat ik mijn koersbroek was vergeten. Dus heb ik de 170 kilometer lange granfondo afgehaspeld met een gewone trainingsbroek. Het leverde me uiteindelijk niet enkel een podiumplaats op, ik kreeg er een heel erg pijnlijk achterste bovenop!”