Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Transcontinental Race gaat door, ondanks dood oprichter

De vijfde editie van de Transcontinental Race gaat dit jaar ‘gewoon’ door. Even stond het evenement voor ultrarenners op losse schroeven door het overlijden van oprichter Mike Hall. Hij kwam eind maart op 35-jarige leeftijd om het leven tijdens de Indian Pacific Wheel Race, een ultrarace door Australië.

Hall, geboren in het Britse Harrogate, kwam te overlijden na een botsing met een auto in Canberra. De plotselinge dood had een enorme impact. Niet alleen op de nabestaanden, maar ook op de community van ultra-atleten. Even kwamen er berichten naar buiten dat de Transcontinental Race voor dit jaar mogelijk geschrapt zou worden, maar naasten van Hall hebben nu bevestigd dat alles volgens het oorspronkelijk plan doorgaat. Op 28 juli schieten de deelnemers in Geraardsbergen in gang voor een monstertocht naar Griekenland.

Het wordt nog een behoorlijke race tegen de klok om het evenement op tijd voorbereid te hebben, zo geeft de organisatie toe. Die bestaat dit jaar uit vrienden en familie van Hall en een aantal overgebleven krachten en sponsoren van afgelopen jaar. De organisatie laat weten dat veiligheid dit jaar een extra belangrijk thema is.

Intussen zijn er nog heel wat gelegenheden waar stil wordt gestaan bij de tragische dood van Hall. In het pinksterweekend herdenkt men de gesneuvelde fietser in Abbeycwmhir, Wales. Daar woonde hij met zijn partner Anna. Op zaterdag is er een fietstocht van 36 kilometer in het gebied waar Hall graag reed. Eén van zijn vrienden fietst vanuit Yorkshire, de geboortestreek van Hall. Hij neemt de urn met as mee.

De nabestaanden van Hall vonden dit een toepasselijke manier om nog eens afscheid van hem te nemen. Fietsers en bekenden uit het ultracircuit zijn uitgenodigd om een stuk van de route naar Wales mee te fietsen. De route is op dit moment nog niet exact bekend, maar de familie geeft aan een tracker mee te nemen, zodat iedereen kan zien hoe ver men is gevorderd.