Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Van Nicholas onthult een nieuwe titanium windgod

De Nederlandse titaniumspecialist Van Nicholas heeft nog eens in het arsenaal aan Goden van de Wind getast en zijn nieuwste model ernaar vernoemd. Skeiron is de Griekse god van de noordwestenwind, en dankzij Van Nicholas nu ook een titanium racer die voorzien is van de laatste snufjes op het vlak van technologie.

Een ‘snelheidsduivel’ noemt Van Nicholas zijn Skeiron, en we hopen maar dat de god Skeiron zich niet toornig zal betonen ten aanzien van deze gewilde of ongewilde woordspeling. Altijd maar zware noordwestenwind op kop als je op een Skeiron zit, dat wil je niet.

Waarschijnlijk zal het overigens wel meevallen met die tegenwind, want Van Nicholas ontwierp de bike naar de laatste inzichten en mogelijkheden op het vlak van titaniumframes. Algemeen directeur Ralph Moorman zegt het als volgt: “Ons voornaamste uitgangspunt bij het ontwerpen van dit model is integratie. De kabels en hydraulische remleiding lopen bij de Skeiron volledig binnendoor, wat uniek is voor een titanium frame. Ook de voorvork is zo ontworpen dat de remkabel intern kan worden doorgevoerd.”

Behalve de strakke uitstraling biedt de interne bekabeling een aerodynamisch voordeel. Ook de naadloos op het frame aansluitende voorvork en de flat-mount schijfremmen minder zichtbare bevestigingsbouten doen wat dat betreft een duit in het zakje. De interne kabels kunnen eenvoudig worden vervangen door een innovatief kapje onder de trapas. En wie superstrakke belijning als het ultieme doel heeft, kan opteren voor Di2 elektronisch schakelen.

De algemeen directeur: “Het frame heeft een optimale stijfheid op de vier grootste stresspunten door een press-fit bottom bracket, een geovaliseerde onderbuis, taps toelopende balhoofd- en bovenbuis, een hydroformed, tapered liggende achtervork en 12 mm steekassen voor de wielen. Allemaal ten dienste van de grootst mogelijke krachtoverdracht van de rijder naar de weg. De Skeiron is daarom een supersnelle fiets!”

Het buitengewone comfort van titanium komt in de zoektocht naar technische perfectie als een bonus. De zadelpen en staande achtervork zorgen voor de juiste hoeveelheid flexibiliteit die nodig is om oneffenheden in de weg te ondervangen, zonder ten koste te gaan van de krachtoverdracht.

De Skeiron is vanaf augustus 2017 beschikbaar als complete fiets in de maten XS t/m XXL (48, 51, 54, 57, 60 en 64) vanaf € 3.599,-. Het frame inclusief voorvork is al leverbaar vanaf juli voor de prijs van € 2.099,-.