Actua

Even voorstellen: Bob Michels

Woonplaats: Celles, België Leeftijd: 31 jaar Lengte: 173 cm Gewicht: 59-62 kg Aantal kilometer per jaar: “Ik rij zonder fietscomputertje, maar schat tussen de 15.000 en 20.000.” Eerste granfondo: Les

Even voorstellen: Kenny Nijssen

Woonplaats: Haarlem, Nederland Leeftijd: 26 jaar Lengte: 173 cm Gewicht: 54 kg Aantal kilometer per jaar: 20.000 Eerste granfondo: La Marmotte 2009 Waarom rij je granfondo’s?Kenny: “Dat is vooral dankzij

BMC Teammachine SLR01: helemaal geschijfd

Dat ook BMC volop gelooft in de toekomst van schijfremmen op de racefiets, blijkt uit wat we te zien kregen bij de lancering van de Teammachine SLR01 voor 2018. Voor het overige borduurt de Zwitserse producent vooral verder op de bewezen successen van de eerdere uitgaven. Al valt meteen op dat de gekende open driehoek aan de kruising van achtervork, zadelpen en horizontale buis bij de derde generatie van de Teammachine plots opgevuld is.

Waar is de fiets van wereldreiziger Mark Koelen?

We horen de laatste tijd steeds vaker verhalen over mensen die een wereldreis per fiets maken. Maar hoe begin je eraan als je geen fiets hebt? Mark Koelen uit Noord-Brabant (Nederland) kreeg een flinke tegenslag te verwerken, want afgelopen maand werd zijn fiets weggenomen, terwijl hij al over minder dan twee weken wil vertrekken.

Fietsen tast seksleven niet aan

Heb je je wel eens zorgen gemaakt over het fietsen op een smal racezadel en de mogelijke gevolgen daarvan voor je seksleven en urinewegen? Volgens onderzoekers hoeven mannen en vrouwen nergens voor te vrezen. De voordelen van fietsen voor het hart zijn vele malen groter dan mogelijke andere consequenties.

Zo’n bijzondere training had Mark Cavendish nog nooit

Mark Cavendish heeft in zijn loopbaan heel wat trainingen afgehaspeld. Maar zo bijzonder als deze zal hij ze werkelijk maar zelden hebben gehad. De Brit trainde namelijk met acht mannen die allen óók Mark Cavendish heten. De bekendste Cavendish van het stel nam de leiding en bereidde de andere heren voor op de Prudential RideLondon-Surrey 100.

Cannondale Cypher Road: met of zonder kapje?

Net zoals de andere grote fietsfabrikanten biedt ook Cannondale flink was accessoires, kleding, schoenen en helmen aan. De Cypher Road is het neusje van de zalm in de categorie ‘racehelmen’.

Even voorstellen: Ils Van der Moeren

Woonplaats: Ravels-Eel Leeftijd: 43 jaar Lengte: 168 cm Gewicht: 50,5 kg Aantal kilometer per jaar: 18.000 km Eerste granfondo: Les Trois Ballons 2012 Waarom rij je granfondo’s? Ils: “Door toeval,

United Healthcare-renner lost schoten tijdens training

De wegen van Danny Summerhill en United Healthcare scheiden. En wel om een bijzondere reden: de renner, die eind mei nog de proloog van de Ronde van Japan won, wordt verdacht met een handwapen schoten te hebben gelost tijdens een trainingsrit. Dat gebeurde in februari in Jefferson County, Colorado (Verenigde Staten).

Grinta! store van de week: Van Eyck Sport uit Aalst

Van Eyck Sport Aalst is een totaalwinkel die zes dagen op zeven open is. Naast honderden fietsen vindt u er dan ook kledij, helmen, brillen, schoenen, onderdelen, accessoires en een uitgebreid gamma sportvoeding. U kunt het zo gek niet bedenken of Van Eyck Sport heeft het in huis tegen een lage prijs.