Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Zo’n bijzondere training had Mark Cavendish nog nooit

Mark Cavendish heeft in zijn loopbaan heel wat trainingen afgehaspeld. Maar zo bijzonder als deze zal hij ze werkelijk maar zelden hebben gehad. De Brit trainde namelijk met acht mannen die allen óók Mark Cavendish heten. De bekendste Cavendish van het stel nam de leiding en bereidde de andere heren voor op de Prudential RideLondon-Surrey 100.

De Prudential RideLondon-Surrey 100, een erfenis van de Olympische Spelen in 2012, is een evenement van 100 mijl (160 kilometer) voor fanatieke racefietsers. De route gaat eind juli over verkeersvrije wegen van het centrum van Londen naar de Surrey Hills. De finishlijn is aan The Mall. Afgelopen jaar namen meer dan 25.000 deelnemers deel aan het event. Bovenal werd er veel geld ingezameld voor het goede doel.

Mark Cavendish verzorgde een training waarin hij allerhande tips geeft. Bijvoorbeeld over het anticiperen op gedrag van anderen in het peloton, de meest gestroomlijnde fietspositie en de manier waarop je jezelf voorbereidt op een langere tocht.

“Het is een bizarre ervaring om een team van amateurrenners te trainen die allemaal Mark Cavendish heten. Ik denk dat ik nooit eerder mijn naam zo luid heb uitgesproken als dit keer. Ik heb genoten van de training met dit team, de mannen lijken allemaal in vorm. Ik kijk er nu naar uit om ze straks in de Prudential RideLondon te zien rijden”, zegt Mark Cavendish in The Mirror.