Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Cannondale Cypher Road: met of zonder kapje?

Net zoals de andere grote fietsfabrikanten biedt ook Cannondale flink was accessoires, kleding, schoenen en helmen aan. De Cypher Road is het neusje van de zalm in de categorie ‘racehelmen’.

In zwart/groen, oranje/zwart, zwart/grijs of grijs/wit wordt de Cypher standaard geleverd met een aeroshell. Wel meer helmfabrikanten bieden hun racehelmen met zo’n afneembare schaal aan en allemaal doen ze dat om dezelfde reden: meer waar voor je geld. Want op een warme zomerdag draag je de helm gewoon zonder shell, is het ’s winters koud en nat dan biedt die schaal bescherming tegen de elementen.

Onder de schaal zit een doordachte helm. Zo wordt de Cypher Road gemaakt van twee soorten polystyreen met een verschillende dichtheid. Op de crashgevoelige plaatsen wordt dichter (en dus zwaarder) EPS gebruikt, waar de impact bij een valpartij minder groot is gebruik Cannondale lichter EPS met een lagere densiteit. Het draaisysteem achterop de helm waarmee je de helm aan je hoofdomtrek aanpast, is in drie hoogtes instelbaar voor een perfecte pasvorm. Dan is 184,90 euro beslist niet overdreven als prijs.

www.cannondale.com


Gerelateerde artikels