Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

United Healthcare-renner lost schoten tijdens training

De wegen van Danny Summerhill en United Healthcare scheiden. En wel om een bijzondere reden: de renner, die eind mei nog de proloog van de Ronde van Japan won, wordt verdacht met een handwapen schoten te hebben gelost tijdens een trainingsrit. Dat gebeurde in februari in Jefferson County, Colorado (Verenigde Staten).

De ongebruikelijke actie van de inmiddels ex-renner van het Pro Continental-team is waargenomen door mensen uit het dorp. Een bewoonster van het heuvelachtige gebied hoorde drie knallen en besloot poolshoogte te nemen. Zij zag toen de renner in het shirt van United Healthcare met het wapen in de weer. In de directe omgeving zijn volgens het onderzoeksrapport later hulzen gevonden.

De man van de vrouw is daarop in de auto gesprongen en heeft de achtervolging ingezet. Hij zag een wapen uit het wielershirt van de schutter steken. In eerste instantie ontkende de renner dat hij had geschoten, maar later gaf hij zijn daad toe. De renner zou volgens de verklaring een slechte dag hebben gehad en zijn zinnen willen verzetten door te schieten. De achtervolgende bestuurder nam videomateriaal als bewijs en ging bij terugkomst op onderzoek uit. Op internet herkende hij het shirt van United Healthcare en het gezicht van Summerhill.

Na een melding bij de sheriff heeft men Summerhill opgezocht. Die bevestigde tegenover de handhaver dat hij in de bewuste omgeving had gefietst tijdens een duurtraining van vijf uur. En ook gaf hij toe dat hij had geschoten, omdat hij even stoom wilde afblazen alvorens de training te beëindigen. Summerhill had er volgens de verklaring geen erg in gehad dat hij zich in bewoond gebied begaf en dat hij er niet mocht schieten.

Zijn inmiddels ex-team is niet blij met de actie en laat in een reactie weten dat de wegen van de ploeg en Summerhill per direct scheiden. Op 12 juli is er een hoorzitting.