Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Even voorstellen: Kenny Nijssen

Woonplaats: Haarlem, Nederland

Leeftijd: 26 jaar

Lengte: 173 cm

Gewicht: 54 kg

Aantal kilometer per jaar: 20.000

Eerste granfondo: La Marmotte 2009

Waarom rij je granfondo’s?
Kenny: “Dat is vooral dankzij mijn vader die zelf veel granfondo’s reed. Toen ik dertien jaar oud was, reed hij La Marmotte. Sindsdien was het mijn droom om die wedstrijd te rijden, en als dat even kon, de bloemen mee naar huis nemen. Je kan je niet voorstellen hoe goed het voelde om op mijn achttiende eindelijk aan de start te staan.”

Waar ben je het meest fier op?
Kenny: “Dat is La Marmotte van vorig jaar. Toen won ik. Na zeven jaar in het granfondocircuit kon ik eindelijk mijn droomwedstrijd winnen, de wedstrijd waar alles om draait voor mij. Het heeft enkele jaren geduurd, maar ik voelde me zo top toen ik besefte dat ik op het hoogste schavotje stond.”

Welke doelen zijn nu belangrijk?
Kenny: “De grootste doelen zijn terug La Marmotte en ook de Spitztaler. Al ga ik er onderweg natuurlijk proberen zo veel mogelijk te winnen. Ik heb er zin in.”

Wat is het gekste dat je ooit meemaakte tijdens een granfondo?
Kenny: “Tijdens l’Etape Du Tour in 2012 gebeurde er iets vreemds. We reden met ongeveer twintig renners de Col d’Aubisque naar beneden. Het was mistig en guur weer. Toen we aan tachtig per uur naar beneden reden, doeken er vanuit de mist ineens koeien op. Paniek, geroep, getier. En toch geraakten we er allemaal wonder boven wonder voorbij zonder kleurscheuren. Even schrikken, maar de koers, die stopt nergens voor.”