Actua

Ook Shimano stapt over op 12-speed

Nadat Sram als eerste 12-speed (1×12) op zijn mountainbikegroepen toepaste en Campagnolo onlangs zijn top racegroepen naar 12-speed opwaardeerde, maakt nu ook Shimano de overstap naar 12-speed. (Nog) niet op de weg, wel met de nieuwe XTR mountainbikegroepen.

Deze Brit fietste stoned (!) de wereld rond (30.000 kilometer)

Een knotsgek bericht uit Engeland: Roger Boyd fietste onlangs ruim 30.000 kilometer rond de aardbol. Alsof die afstand nog niet duizelingwekkend genoeg is, fietste de Brit onder omstandigheden die de wenkbrauwen doen fronzen: hij was steeds stoned. “Er zijn geen grenzen aan mijn dagelijkse porties, of het nou gaat om de hoeveelheid wiet of de afstand”, zo laat hij optekenen in Britse media.

Trek Brand Store Kortrijk maakt vliegende start

Met de opening van een eigen Brand Store in Kortrijk heeft Trek Bicycle een vlaggenschip midden in het hart van wielerminnend Vlaanderen. De Brand Store is de winkel van voormalig Trek-dealer Fietsateljee Dupont die een metamorfose heeft ondergaan.

Wie in ons land fietst het vaakst naar z’n werk?

De Bike to Work Summer Challenge is onderweg. Deze wedstrijd (tot en met woensdag 20 juni), georganiseerd door de Fietsersbond, moet werkend België aansporen om met de fiets naar kantoor te gaan.

Renners die zich focussen op trapbeweging verspillen meer energie

Ben je tijdens je training erg gefocust op je cadans? Leer dat dan af, want uit onderzoek blijkt dat wielrenners die zich concentreren op hun trapbeweging 2,5 procent meer zuurstof verbruiken tijdens het fietsen dan renners die op de weg letten. De verminderde efficiëntie zorgt ervoor dat de gefocuste renner eerder uitgeput raakt.

100% Getest: GripGrab Women’s ProGel

Hey, ladies! Summer’s here! Hoog tijd om de zomerfietshandschoentjes aan te trekken. Elke De Brouwer stak haar knuisten in een paar Women’s ProGel handschoenen van het Deense GripGrab.

100% Getest: QM Sportscare Ladies Choice Chamois Cream

Uiteraard is voor dames een goede bescherming van het zitvlak op het zadel minstens even belangrijk als voor een man. We smeerden Kaat Debusscher een tube Ladies Choice Chamois Cream van het Belgische QM Sports Care aan voor een test. Hierbij haar evaluatie, ook al breed … uitgesmeerd…

Dit is de nieuwe 100%-bril van Peter Sagan

Viel jullie het tijdens de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix ook op? Peter Sagan reed niet met de Speedcraft Air van 100%, maar met een complete nieuw model van het merk: de S2. Deze sportbril is gemaakt voor successen in koers en zeker ook voor alledaagse trainingen van ‘gewone stervelingen’.

Aerocranks van 3T

Torno, zo heet de eerste voor aerodynamica geoptimaliseerde crankset van 3T. Niet toevallig past het trapstel dankzij zijn ongrijpbaarheid voor de wind prima bij 3T’s aeroframes Strada en Exploro.

Nieuw bandenduo van Schwalbe

De meeste Grinta!-lezers hebben hun mountainbike juist weer voor een lang seizoen verruild voor de racefiets, maar mountainbiken is in de rest van de wereld wel degelijk een zomersport. Vandaar dat Schwalbe hun nieuwste crosscountry-duo op dit moment presenteert, met de zomer voor de deur. Omdat het gaat om een iconische band, de Racing Ralph, willen we u dit nieuws niet onthouden.

Nieuw van Cannondale: Lefty Ocho en F-Si

Achttien jaar nadat Cannondale de mountainbikewereld op z’n kop zette met de Lefty, doen de Amerikanen dat nu met de alweer achtste versie van hun unieke voorvork opnieuw. Want de Lefty is nog altijd een ‘single sided fork’ voorvork, maar hij evolueert nu ook naar een ‘single crown’ vork. Nee, veel kunnen ze volgens ons nu niet meer weglaten…

Handschoenen ontwerpen voor Danny MacAskil

Wie kent hem niet, de fietsgoochelaar Danny MacAskill, die over spoorrails rijdt, van huisdaken springt en op zijn voorwiel een berg afdaalt? Zijn kledingsponsor Endura houdt een ontwerpwedstrijd voor de nieuwe handschoenen van deze fietsvirtuoos.