Deel dit artikel:

100% Getest: QM Sportscare Ladies Choice Chamois Cream

Uiteraard is voor dames een goede bescherming van het zitvlak op het zadel minstens even belangrijk als voor een man. We smeerden Kaat Debusscher een tube Ladies Choice Chamois Cream van het Belgische QM Sports Care aan voor een test. Hierbij haar evaluatie, ook al breed … uitgesmeerd…

“First things first: het oog wil ook wat en op dat vlak blijft het product toch een beetje onder de radar. De verpakking oogt niet echt aantrekkelijk en de oubollige tube doet me denken aan een tube ontharingscrème van het Kruidvat. Vandaar dat dit product me in de winkel waarschijnlijk niet zou opvallen mocht ik de keuze hebben tussen tien verschillende tubes. Wat de inhoud betreft verbaast het me niet dat het eerste ingrediënt volgens de achterkant van de tube ‘petrolatum’ is, dezelfde materie waaruit ook Vaseline wordt vervaardigd. De crème is daardoor erg vet en blijft daarom heel goed zitten. De geur is erg aangenaam, een vleugje lavendel streelt m’n neusvleugels wanneer ik de crème uit de tube knijp. Daarenboven heeft de Ladies Choice Chamois Cream verzorgende eigenschappen. Ik had wat plaatselijke schuurplekken van een eerdere rit die iets langer uitgelopen was dan verwacht en waarbij ik niet had “gesmeerd”. Meestal is de rit die daarop volgt een hel, maar deze crème verzachtte zowaar de pijn. Na de rit moet je wel flink met water en zeep aan de slag om alle restanten van de crème weg te schrobben want ook onder de douche blijft de vettige zalf lang zitten.”

De Ladies Choice Chamois Cream van QM Sports Care zit in een tube van 150 milliliter en kost 17 euro. Alle details vind je hier.

Gerelateerde artikels