Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Deze Brit fietste stoned (!) de wereld rond (30.000 kilometer)

Een knotsgek bericht uit Engeland: Roger Boyd fietste onlangs ruim 30.000 kilometer rond de aardbol. Alsof die afstand nog niet duizelingwekkend genoeg is, fietste de Brit onder omstandigheden die de wenkbrauwen doen fronzen: hij was steeds stoned. “Er zijn geen grenzen aan mijn dagelijkse porties, of het nou gaat om de hoeveelheid wiet of de afstand”, zo laat hij optekenen in Britse media.

Boyd (een pseudoniem) is een fietsfanaat met een duidelijke missie: hij wil het gebruik van cannabis wereldwijd normaliseren. Daar voert de Brit al jaren campagne voor. Als een ‘bike-riding stoner evangelist’ – zo noemt hij zichzelf in blogs die hij schrijft – fietst hij er dagelijks op los. De eerste 35 kilometer rijdt hij clean om vervolgens de eerste wiet te verteren. Vervolgens fietst hij de hele dag, onderbroken door ‘wietstops’.

In twee jaar tijd reed Boyd meer dan 30.000 kilometer en fietste hij door Europa, India, Nepal, Australië en Nieuw-Zeeland. Het idee om een wereldreis te maken, was een plotselinge ingeving. “Op internet heb ik gezocht naar de combinatie van wiet roken en een inspanning leveren, maar daar vond ik niet zoveel over”, zegt hij in de media van zijn thuisland.

“Er heerst een negatieve perceptie als het gaat om mensen die cannabis gebruiken. De perceptie is zelfs negatiever dan bij alcoholgebruikers, terwijl alcohol mijns inziens veel schadelijker is. Die onbalans tussen beide begrijp ik niet”, zegt hij. “Als ik met cannabis fiets ben ik helder en veilig”, voegt hij eraan toe. “Het helpt me om de kilometers snel op te vreten.”

De foto hierboven is een archieffoto. Dit is niet de fietst van de wereldfietser