Actua

ICC werft marketing- en salesmedewerker

Je professionele entree maken in de tweewielerbranche? International Cycle Connection (ICC) is op zoek naar versterking voor de marketing- en verkoopafdeling.

TEST FEST strijkt neer in Valkenburg

Na succesvolle edities in Zolder en Oudenaarde sluiten we Test Fest 2023 af in Valkenburg. Op zaterdag 14 oktober test je in samenwerking met Shimano Experience Center een dag lang talloze fietsen van de belangrijkste A-merken.

Sram Eagle Powertrain

Met de Sram Eagle Powertrain duikt Sram de wereld van de e-mountainbike binnen. De eerder dit jaar geïntroduceerde vernieuwde Eagle-aandrijflijn maakte reeds komaf met voorderailleur, bekabeling en derailleurhanger. De Eagle Powertrain maakt verder komaf met compromissen. Sram heeft nu eigenlijk al haar belangrijkste technologieën samengevoegd tot één systeem. De Eagle Powertrain is een compleet en draadloos e-mountainbike systeem waarbij vermogen zo wordt toegepast dat de rijder steeds een erg natuurlijke rijervaring krijgt.

Trek lanceert vierde generatie van de Domane AL

Zoek je een nieuwe, betaalbare endurance racefiets, stap dan eens binnen bij een dealer van Trek. Het Amerikaanse merk heeft haar nieuwste, vierde generatie van de Domane AL op de markt gebracht. De fiets met aluminium frame kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid. Hij is ook lichter dan zijn voorganger.

Van Rysel brengt profwaardige RCR op de markt

Een fiets waardig aan de WorldTour moet licht, stijf en aero zijn. Van Rysel, het racefietsenmerk van Decathlon, heeft daarom de RCR en RCR Pro in het leven geroepen. Dat nieuwe model zouden we volgend jaar weleens in topkoersen aan het werk kunnen zien, maar de prijzen zijn desondanks lager dan bij de concurrentie.

Dames: de nieuwe Liv Devote gravelbike is er!

Liv – het ‘damesmerk’ van Giant – onthulde deze week de nieuwe Devote-serie. Die bestaat uit de Devote Advanced Pro, de Devote Advanced en enkele aluminium Devote-modellen. Er is dus wat wils voor zowel doorgewinterde gravelaars als nieuwkomers. De focus van de fietsen ligt op een licht gewicht, een goeie controle en veelzijdigheid op elk terrein.

Ontdek de mooiste fietsen en accessoires op Grit! Gravel Expo tijdens EK/BK

In de marge van het BK/EK Gravel kan je niet anders dan de Grit! Gravel Expo te bezoeken. Nu zaterdag en zondag kan je gratis in Oud-Heverlee terecht om het gevarieerde aanbod van exposanten te verkennen en in contact te komen met toonaangevende merken in de gravelbranche. Van geavanceerde fietsen en uitrusting tot innovatieve accessoires, je vindt er alles wat je nodig hebt om je gravelervaring te verbeteren. En vergeet je favoriete fiets niet te testen!

Hammerhead en K-Edge lanceren montagesysteem voor Karoo 2

Hammerhead kennen we van onder meer de fietscomputers, K-Edge van de montagesystemen voor dergelijke devices. Beide partijen slaan de handen ineen en lanceren het Hammerhead Mounting System voor de stuurmontage van de Karoo 2 van Hammerhead. Er is ook een Insert Kit voor de ombouw van bestaande K-Edge-mounts.

Laat je 11-speed Ultegra- of Dura-Ace-crankstel nakijken

Na een Amerikaanse terugroepactie brengt Shimano nu ook Europese gebruikers van 11-speed Ultegra- en Dura-Ace-crankstellen op de hoogte van mogelijke problemen met hun traparmen. Wat je moet doen, is simpel: kijk het model en de productiecodes na en ga, indien nodig, naar je fietsenwinkel om je cranks te laten checken. Ziet de fietsenmaker een mogelijk probleem, dan krijg je een vervanging.

Gaerne biedt ruimte aan bredere voorvoet

Steeds meer schoenenmerken stappen af van een te scherpe, nauwe tip. Ook het Italiaanse Gaerne komt in 2024 op de markt met een schoen die meer ruimte biedt aan de tenen, de G Tuono.

Dynamic gaat zweet in fietskleding te lijf met wasmiddel

Dynamic had al een complete lijn met fietsonderhoudsproducten, en daar komt nu iets nieuws bij: een wasmiddel voor je sportkleding. Met Washcraft verdwijnen alle sporen van zweet uit je fietsshirt en -broek, zo claimt het Nederlandse merk.

Test als één van de eersten de nieuwe Canyon Grail

Binnenkort wordt één van de slechtst bewaarde geheimen uit het gravelwereldje gelanceerd: de nieuwe Canyon Grail. Jij kan één van de 50 gelukkigen zijn die op 14 oktober bij Canyon in Rotselaar als één van de eersten de nieuwe gravelbikes kunnen ontdekken én uitproberen!