Deel dit artikel:

Gaerne biedt ruimte aan bredere voorvoet

Steeds meer schoenenmerken stappen af van een te scherpe, nauwe tip. Ook het Italiaanse Gaerne komt in 2024 op de markt met een schoen die meer ruimte biedt aan de tenen, de G Tuono.

De Gaerne G Tuono is niet alleen breder waar het ertoe doet, namelijk aan de voorvoet, hij zit ook in hét prijssegment waar veel fietsers hun schoenen aankopen, met name 169 Euro (de versie met nylon-carbon zool) en 219 Euro (voor de full-carbon versie). Bij veel merken moet je een volle of halve maat groter kiezen omdat bij je normale schoenmaat jouw tenen worden samengeknepen. Dat voelt, zeker bij langere ritten, alles behalve comfortabel aan.

De strakke lijnen zullen het oog aanspreken maar de kwalitatieve carbon buitenzolen tonen meteen hun nut bij het trappen. Met een stijfheidsindex van 10 (voor de full-carbon zool) zitten ze bij Gaerne net onder de zolen van het duurste model. Het soepele lorica-kunstleer wordt bovenaan vastgegespt met één Boa L6-draaisluiting.

Samen met de vorig jaar geïntroduceerde G.Fuga, die twee Boa’s heeft en eveneens met full-carbon (269 euro) of nylon/carbon zool (219 euro) verkrijgbaar is, en de meer betaalbare G.Sprint (139 euro) heeft Gaerne nu drie racemodellen met comfortabele voorvoetruimte in het aanbod.