Deel dit artikel:

Dames: de nieuwe Liv Devote gravelbike is er!

Liv - het 'damesmerk' van Giant - onthulde deze week de nieuwe Devote-serie. Die bestaat uit de Devote Advanced Pro, de Devote Advanced en enkele aluminium Devote-modellen. Er is dus wat wils voor zowel doorgewinterde gravelaars als nieuwkomers. De focus van de fietsen ligt op een licht gewicht, een goeie controle en veelzijdigheid op elk terrein.

“De Devote-reeks heeft een belangrijke plaats binnen het Liv-assortiment”, aldus Ludi Scholz, Liv Global Gravel & Off-road Categorymanager. ”Gravel is een discipline in opkomst. Het mooie hieraan is dat je als nieuwkomer je niet zoveel hoeft aan te trekken van oude gewoontes en oude opvattingen binnen het wielrennen. Gravelaars hebben een veel meer open mindset en dit maakt het veel laagdrempeliger. Onze nieuwste toevoeging, de Devote serie, is ontworpen om deze geest te eren.”

Met een paar trekjes van de Giant Revolt

De ‘mannelijke’ tegenhanger van de Devote, is de Giant Revolt. Daar werd de mosterd gehaald voor het Advanced-grade carbon frame dat je aantreft op de Devote Advanced Pro en de Devote Advanced. En net als bij de Revolt wordt het topmodel in de reeks – de Devote Advanced Pro – uitgerust met een extra stijve Advanced SL-grade carbon voorvork die het stuurgedrag reactiever en preciezer maakt. De Devote Advanced en de aluminium Devote gravelbikes, worden dan weer afgemonteerd met de ‘gewone’ Advanced-grade carbon vork.

Wat ook van de Giant Revolt werd overgenomen, is de ‘flip chip’ dropout. Die stelt je in staat om te spelen met de geometrie en maximale bandbreedte van je fiets. De korte positie verbetert responsieve besturing en snelle acceleratie met speling van 45mm. De lange positie zorgt voor extra stabiliteit bij snelheid en biedt speling voor grotere banden (tot 53 mm) en extra tractie.

‘Overdrive’ vorkbuistechnologie

Alle modellen in de reeks profiteren van een geoptimaliseerde geometrie. Volgens Liv zet die je als gravelbiker in een meer agressieve positie, verbetert ze de tractie en stabiliteit van de fiets en biedt ze meer controle bij snelheid en afdalingen. Wat ook op iedere Devote terugkomt, is ‘Overdrive’. Dat is de oversized vorkbuistechnologie van Liv. Het systeem omvat oversized balhoofdlagers van roestvrij staal voor een langere levensduur, samen met een taps toelopende balhoofdbuis, die allemaal de ideale balans tussen stuurstijfheid en responsiviteit leveren.

Opbergruimte in de onderbuis

Bij gravel draait het om veelzijdigheid. We zien dan ook wel vaker dat fabrikanten een opbergvakje integreren in het fietsframe. Ook op de carbon modellen van de Liv Devote kom je opbergruimte tegen in de onderbuis. Zowel de Advanced Pro als de Advanced heeft onder de bidonhouder een intern compartiment met een waterbestendig tasje waar je essentiële items kan opbergen, zoals een binnenband, CO2-patroon, bandenlichter, voeding of een multitool.

Nette afwerking

De Devote Advanced Pro en Devote Advanced zijn voorzien van een stuurpen die de kabels vanaf het stuur onder de stuurpen en door het frame leidt, wat een gestroomlijnde en aerodynamische cockpit oplevert. Bij alle modellen in het assortiment zijn het frame en de vork ook specifiek ontworpen voor flat-mount schijfremmen, inclusief voor- en achter-12 mm steekassen voor betrouwbare remprestaties onder alle weers- en wegomstandigheden. Tenslotte vind je op elke Devote ook een pak bevestigingspunten terug voor essentiële accessoires zoals bidonhouders, tassen en spatborden.

In de Benelux worden 5 modellen aangeboden:

Devote Advanced Pro (adviesverkoopprijs: € 6.999,-)

Devote Advanced 0 (adviesverkoopprijs: € 4.399,-)

Devote Advanced 2 (adviesverkoopprijs: € 2.999,-)

Devote 0 (adviesverkoopprijs: € 1.949,-)

Devote 1 (adviesverkoopprijs: € 1.799,-)

Meer info over de nieuwe Devote vind je op de website van Liv.