Actua

Continental stopt met de productie van motoren voor E-bikes

De Duitse bandenfabrikant en elektronicagigant Continental stopt de productie van zijn elektromotoren voor E-bikes. Dat heeft de fabrikant vorige dinsdag bekend gemaakt aan de honderd mensen die in de betrokken afdeling werkzaam zijn.

Ontdek bijzondere bestemmingen tijdens Travel Lab

Ben je een avontuurlijke fietser en zoek je nog een bijzondere bestemming voor 2020? Misschien doe je er dan goed aan om naar Travel Lab in Gent te gaan (24 november). Dit wordt georganiseerd door Zuiderhuis.

De helm: een zegen of niet?

We nemen vaak aan dat het dragen van een helm meer veiligheid brengt. Het tegenovergestelde is waar. Tenminste, als we nieuw Brits onderzoek mogen geloven. Dat stelt dat fietsers gemiddeld genomen juist meer risico lopen om letsel op te lopen bij een ongeluk op de weg.

Gravel met een Koareltje zout?

De jongste tijd worden we overspoeld door een tsunami aan gravelfietsen. En met Grinta! willen we graag berichten over alles wat leeft in de fietsbranche, al vragen we ons tegelijk af of gravel wel zo groot is en zo veel potentieel heeft als de fietsfabrikanten ons doen geloven. Nadat ik al aan een paar grote gravelevents in binnen- en buitenland deelnam, trok ik vorig weekend naar de eerste gravel ride van de Koareltjes van Wijndaele om uit te zoeken of gravel ook tot diep in West-Vlaanderen kan doordringen.

Meer grip in de winter

Grip is belangrijk, zeker als je ook deze herfst en winter buiten doorfietst. Pirelli lanceert een speciale winteractie. Klanten kunnen naar hun dealer met hun oude, gebruikte zomermaanden. Bij aankoop van een set Pirelli P Zero Velo 4S of een set Pirelli Cinturato krijgen zij 30 euro korting. De actie geldt tot 15 december.

BH breidt gravelgamma uit met carbon

Het Spaanse BH had met de GravelX al een gamma aluminium gravelfietsen, maar ook in gravelmiddens is er een groep sporters die wel een cent over heeft voor zijn of haar nieuwe tweewieler. En dus achten de Spanjaarden het moment rijp om twee carbon gravelbikes aan het aanbod toe te voegen.

Calpe en Mojacar in trek bij amateurfietsers

Steeds meer mensen sporten om gezond en fit te blijven. Sommigen gaan daarvoor zelfs op stage naar het buitenland of koppelen de sport met een vakantie. TUI springt op deze trend in met het Tui Sports-aanbod. Dat omvat vooral kant-en-klare sportpakketten op maat van de sporter of supporter.

Ga de uitdaging aan en rijd de Ronde van Vlaanderen in 2020

De inschrijvingen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo – We Ride Flanders zijn geopend. Het event gaat door op zaterdag 4 april. De Ronde is dé afspraak van het wielervoorjaar, ook voor wie zelf fietst. Start en aankomst liggen in Oudenaarde, behalve voor de langste afstand, die opnieuw vanuit Antwerpen vertrekt.

Het verhaal achter Martini Ciclismo: een verhaal van maatwerk

Overal waar Tom Boonen in het voorbije anderhalf jaar op de fiets opdook, verscheen hij in de outfit van Martini Ciclismo. Een fabelachtig mooie outfit die ontelbaar veel fietsers maar wat graag in de kast zouden hebben, al zal het voor de meesten bij een droom blijven. Frank Symons is de motor achter Martini Ciclismo. Met hem hebben we het over het project zelf, maar ook over die schitterende outfit en de fietsen die bij het project horen.

De slimme fietsverlichting van BBB Cycling

Nooit meer overvallen door de duisternis! De nieuwe verlichting van BBB is voorzien van allerlei slimmigheidjes. Zoals een extra fel knipperlicht voor overdag waardoor je extra opvalt bij andere weggebruikers en dus veiliger over de weg beweegt. Of een stadsstand waardoor je batterij kunt besparen. Vergeet je dit? Dan kan je ook gaan voor lampen die automatisch overschakelen op het knipperlicht om batterij te besparen en die je veilig thuisbrengen.