Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Eroica Limburg eert oud-Tourwinnaar Joop Zoetemelk

Eroica Limburg bestaat vijf jaar en viert dat lustrum met een eerbetoon aan Joop Zoetemelk en de TI-Raleigh ploeg. Dat event vindt eind juni 2020 plaats.

In juli is het exact 40 jaar geleden dat Zoetemelk als laatste Nederlander de gele trui won. De organisatie achter het retro wielerevent is samen met oud-renners als Leo van Vliet, Piet van Katwijk en Jacques Hanegraaf druk in de weer om een heuse TI-Raleigh reünie te organiseren in het weekend van 26 en 27 juni 2020.

TI-Raleigh reünie

Deze reünie wordt gehouden op vrijdag 26 juni 2020. De dag voorafgaand aan de Eroica Limburg toertocht vindt de zogenaamde TI-Raleigh reunion ride plaats waarbij zo veel mogelijk oud-renners van de ploeg, inclusief de geletruidrager Joop Zoetemelk, met de Eroica Limburg-deelnemers een mooie route door het Limburgse Heuvelland gaan rijden.

“Wij vinden het een absolute eer dat Joop Zoetemelk geen moment aarzelde toen we hem benaderden. Dat hij de Grand Départ van de Tour de France in Nice links laat liggen voor Eroica Limburg is het mooiste compliment dat wij als Eroica Limburg-organisatie konden krijgen van de oud-kampioen”, aldus de organisatoren Richard Van Beek en Iwan Linckens.

Eroica Limburg toertocht

Naast de TI-Raleigh reunion ride met Joop Zoetemelk staat op zaterdag 27 juni de Eroica Toertocht op de agenda. Dit jaar kunnen de deelnemers kiezen uit maar liefst vier routes: Family ride (40 kilometer), Heuvelland route (65 kilometer), Maas route (110 kilometer) en de Drielandenroute (165 kilometer). Net zoals de afgelopen jaren rijden de deelnemers op oude fietsen van voor 1987. “Het is een prachtige bonte stoet van fietsen uit het begin van de vorige eeuw tot aan de vroege jaren negentig. De deelnemers dragen de kleding en attributen die bij de fiets en de periode passen.” Ook het eten en de sfeer is aangepast aan de tijden van weleer.

Start en finish

De start van Eroica Limburg vindt plaats in het centrum van de wielerstad Valkenburg. Vanaf 8.30 uur vertrekken de eerste deelnemers voor hun rit over de Zuid-Limburgse veldwegen. Vanaf 13.00 uur worden de eerste finishers verwacht in het park tegenover het gemeentehuis waar het festivalterrein is gelegen.

Muziek- en wielerfestival

Vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur gaat het festivalterrein in het Dersaborgpark (tegenover gemeentehuis) open. Hier worden de startbewijzen opgehaald, wordt livemuziek gespeeld, vindt een heuse wielerbeurs plaats, staan verschillende foodtrucks en heerst het hele weekend een geweldige retro sfeer.

Deelnemen?

Vanaf 5 december kan geprofiteerd worden van een vroegboekkorting. Binnenkort gaat de nieuwe website online waar alle info met betrekking tot deelname en Eroica Limburg staat. Alle deelnemers krijgen naast de bijzondere ervaring en de geweldige verzorging onderweg (streekgerechten, wijnen, lekkernijen) een startpakket met stoffen rugnummer, een flesje super 8 bier en een herinneringsmedaille.

Gerelateerde artikels