Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

BH breidt gravelgamma uit met carbon

Het Spaanse BH had met de GravelX al een gamma aluminium gravelfietsen, maar ook in gravelmiddens is er een groep sporters die wel een cent over heeft voor zijn of haar nieuwe tweewieler. En dus achten de Spanjaarden het moment rijp om twee carbon gravelbikes aan het aanbod toe te voegen.

Links de GravelX EVO 3.5 met een GRX Di2 1x setup, rechts de GravelX EVO 3.0 met mechanische Ultegra en twee kettingbladen op het crankstel.

Eerst alu, nu ook carbon

Het aanbod aluminium gravelfietsen begint bij de GravelX ALU 1.0 van 1.399 euro en stopt bij de GravelX ALU 2.0 van 2.199. Daar komen nu twee modellen met een carbon frame boven: de GravelX EVO 3.0 van 2.799 euro en de GravelX EVO 3.5 van 3.699 euro.

Massieve bracketpartij, flat mount schijfremnokken en véél nokken voor bidons, spatborden en bagagedragers.

Eén frame, enkel Shimano GRX

De basis van de twee nieuwe gravelbikes is een carbon frame van Toray T800 en T500 vezels dat volgens het Hollow Core Internal Molding proces gebouwd wordt, de liggende achtervork is een asymmetrisch exemplaar. Frame en vork bieden ruimte aan banden tot 42 mm breedte, voor en achter klemt BH de wielen met 12 mm steekassen in de fiets. De in de steekas geïntegreerde hendeltjes die we ook al op Bianchi-fietsen aantroffen zijn super handig. De remklauwen worden op flat mount nokken gemonteerd, in het voorwiel zit een 160 mm remschijf en in het achterwiel een 140 mm exemplaar. De GravelX EVO 3.5 is afgemonteerd met Shimano GRX Di2 derailleurs en de batterij van dat versnellingssysteem wordt met een gepatenteerd kliksysteem in de zadelpen gemonteerd. Kwestie van de GravelX EVO fietsen adventure proof te maken zijn de nokken voor spatborden en bagagedragers voorzien.

Alle details van de BH GravelX EVO vind je op de site van BH.