Actua

Met RH+ blijf je op temperatuur tijdens koude ritten

Via hoofd, handen en voeten verliezen we in wintertijd heel wat lichaamswarmte. Goede bescherming is daarom een must. RH+ heeft daarvoor heel wat geschikte kledingaccessoires. In de modebijlage Shot van Grinta! worden ze voorgesteld met foto’s.

Cuore komt met bib shorts met opbergvakken

Cuore lanceert een bib shorts die meer is dan zomaar een bib shorts. Daarin zitten tevens opbergzaken voor eigendommen, zoals een smartphone en portemonnee. Het nieuwe product van het Zwitserse merk heet Pioneer Utility Bib Short.

Gaerne G.ICE Storm: voor als het écht koud is

Deze ochtend ook met half vervroren tenen op je werkplek aangekomen na je dagelijkse fietsritje? Ja, Koning Winter is duidelijk aan zet en dat zullen we geweten hebben. Hoog tijd voor een paar flink gevoerde winterfietsschoenen zoals de G.ICE Storm van Gaerne.

Pearl Izumi wapent fietsers tegen wind en regen

De modebijlage Shot van Grinta! is het kompas voor iedere fietser die dit najaar op zoek is naar nieuwe kleding voor in de donkere maanden van het jaar. Je vindt er onder andere het assortiment van Pearl Izumi.

Craft bereidt je voor op de winter

De winter is op komst. En dus trekken we weer andere wielerkleding aan. In de modebijlage Shot van Grinta! doe je met behulp van de fotoshoots een pak ideeën op en check je eenvoudig welke kleding mogelijk bij je past. Onder andere van het merk Craft.

VIDEO: Hotspot Mallorca

Mallorca was het eerste eiland waar wielrenners massaal naartoe trokken om in het voorjaar in gunstige weersomstandigheden trainingskilometers te malen. Dat het eiland de sportieve fietser nog altijd heel wat te bieden heeft, lees je in de reportage ‘Hotspot Mallorca’ in Grinta! 76. En wil je Mallorca zelf als fietseiland ontdekken, reis dan met Grinta! mee van 21 tot en met 28 maart 2020.

Continental stopt met de productie van motoren voor E-bikes

De Duitse bandenfabrikant en elektronicagigant Continental stopt de productie van zijn elektromotoren voor E-bikes. Dat heeft de fabrikant vorige dinsdag bekend gemaakt aan de honderd mensen die in de betrokken afdeling werkzaam zijn.

Ontdek bijzondere bestemmingen tijdens Travel Lab

Ben je een avontuurlijke fietser en zoek je nog een bijzondere bestemming voor 2020? Misschien doe je er dan goed aan om naar Travel Lab in Gent te gaan (24 november). Dit wordt georganiseerd door Zuiderhuis.

De helm: een zegen of niet?

We nemen vaak aan dat het dragen van een helm meer veiligheid brengt. Het tegenovergestelde is waar. Tenminste, als we nieuw Brits onderzoek mogen geloven. Dat stelt dat fietsers gemiddeld genomen juist meer risico lopen om letsel op te lopen bij een ongeluk op de weg.

Gravel met een Koareltje zout?

De jongste tijd worden we overspoeld door een tsunami aan gravelfietsen. En met Grinta! willen we graag berichten over alles wat leeft in de fietsbranche, al vragen we ons tegelijk af of gravel wel zo groot is en zo veel potentieel heeft als de fietsfabrikanten ons doen geloven. Nadat ik al aan een paar grote gravelevents in binnen- en buitenland deelnam, trok ik vorig weekend naar de eerste gravel ride van de Koareltjes van Wijndaele om uit te zoeken of gravel ook tot diep in West-Vlaanderen kan doordringen.

Meer grip in de winter

Grip is belangrijk, zeker als je ook deze herfst en winter buiten doorfietst. Pirelli lanceert een speciale winteractie. Klanten kunnen naar hun dealer met hun oude, gebruikte zomermaanden. Bij aankoop van een set Pirelli P Zero Velo 4S of een set Pirelli Cinturato krijgen zij 30 euro korting. De actie geldt tot 15 december.