Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Gaerne G.ICE Storm: voor als het écht koud is

Deze ochtend ook met half vervroren tenen op je werkplek aangekomen na je dagelijkse fietsritje? Ja, Koning Winter is duidelijk aan zet en dat zullen we geweten hebben. Hoog tijd voor een paar flink gevoerde winterfietsschoenen zoals de G.ICE Storm van Gaerne.

Waren extra gevoerde fietsschoenen voor winters gebruik heel uitzonderlijk, dan heeft inmiddels elke fabrikant van fietsschoenen wel een dergelijk paar in het gamma. Omdat steeds meer fietsers de winter door blijven trappen en omdat de materialen (membranen, voering, sluitsystemen) om performante winterfietsschoenen te maken alsmaar beter worden.

De G.ICE Storm is te koop in race- en MTB versie waarbij de bovenschoen identiek is. Kern van de zaak is een Gore-Tex Duratherm membraan dat het vocht en de koude buiten houdt, maar dat in combinatie met het G.active airflow systeem tegelijk de oververhitting van de voeten tegengaat. Je sluit de schoen met één Boa IP-1 draaisluiting en de binnenzool is van een thermische laag voorzien om te voorkomen dat daarlangs te veel warmte verloren gaat. De elastische sok van Gore-Tex Rattler komt tot net onder de enkel om te voorkomen dat vocht en koude vanaf de bovenkant de schoen in sluipen.

De G.ICE Storm voor weggebruik staat op een met carbon versterkte nylon zool, voor de off-road variant valt Gaerne terug op hun ‘MTB 2Density Sole 7.0’. Deze zool is een combinatie van nylon met glasvezel om de zool zo duurzaam, licht en toch sterk te maken. Voorop de zool is ruimte voor twee afschroefbare noppen. Zowel voor de race- als de MTB-variant van de Gaerne G.ICE Storm betaal je 249 euro.

Alle schoenen van Gaerne vind je op de website van de Italiaanse fietsschoenen- en motorlaarzenspecialist.