Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Calpe en Mojacar in trek bij amateurfietsers

Steeds meer mensen sporten om gezond en fit te blijven. Sommigen gaan daarvoor zelfs op stage naar het buitenland of koppelen de sport met een vakantie. TUI springt op deze trend in met het Tui Sports-aanbod. Dat omvat vooral kant-en-klare sportpakketten op maat van de sporter of supporter.

Een van de meest populaire sporten in België is zonder twijfel het wielrennen. De vele duizenden amateurfietsers die op Vlaamse wegen in hoog tempo hun kilometers afwerken, zijn een vertrouwd beeld geworden. En dat zeker niet alleen in het weekend. Opvallend bij wielrennen is ook de diversiteit qua leeftijd: naast jonge mensen zijn er ook veel 40- en 50-plussers die de wielersport boefenen. Wielrennen is nou eenmaal minder belastend voor de gewrichten dan pakweg voetbal of hardlopen. De sport heeft tevens een belangrijke sociale functie.

Dat sporten op vakantie een reële behoefte is, bewijst het stijgend succes van de fietsprogramma’s in Zuid-Spanje. TUI noteert elk jaar 15 procent meer vakantiegangers voor een exclusief fietsprogramma. Op deze volledig begeleide reis worden alle organisatorische zorgen uit handen van de wielersporter genomen zodat hij zich enkel hoeft te concentreren op de sport: met andere wielerfanaten fietsen in een uniek landschap.

In de Spaanse badplaatsen Calpe en Mojacar zijn TUI Cycling Centers opgericht. TUI Sports runt er deze centra in samenwerking met Bidong, dat alle logistiek ter plaatse op zich neemt. Het bedrijf kiest bewust voor deze twee badsteden. Calpe is door het uitdagend parcours al jaren bijzonder populair bij professionele teams. Mojacar is dan weer toegankelijker en daarom de ideale bestemming voor een eerste fietsvakantie. De hotels waar men logeert, zijn volledig ingesteld op fietstoerisme: ze hebben alle faciliteiten qua comfort voor de fietser en qua veiligheid van de fietsen.

Onder begeleiding van Belgische gidsen en in drie verschillende niveaugroepen wordt er op de best mogelijke manier gefietst of getraind, steeds in een prachtig landschap. Je eigen fiets wordt met professioneel transport ter plaatse gebracht en elke dag is er een uitgebreide bevoorrading voorzien zodat je alleen hoeft te denken aan fietsen en genieten. Zo kan de fietser zich optimaal voorbereiden op het fietsseizoen of een speciale toertocht.

Praktisch: de fietsvakanties gaan door van februari tot en met oktober op vaste afreisdata. Men verblijft telkens acht dagen ter plaatse en werkt er een vast fietsprogramma af. Zowel individuele fietsers als groepen nemen deel aan het programma. Een fietsvakantie van een week kan al worden gereserveerd vanaf 689 euro per persoon in half pension, het volledige fietspakket (fietstransport, begeleiding en bevoorrading) is daarbij inbegrepen.

Naast Calpe en Mojacar wordt er ook op Mallorca en op de verrassende fietsbestemming Cyprus een uniek TUI Sports fietsprogramma aangeboden.

Gerelateerde artikels