Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ga de uitdaging aan en rijd de Ronde van Vlaanderen in 2020

De inschrijvingen voor de Ronde van Vlaanderen Cyclo - We Ride Flanders zijn geopend. Het event gaat door op zaterdag 4 april. De Ronde is dé afspraak van het wielervoorjaar, ook voor wie zelf fietst. Start en aankomst liggen in Oudenaarde, behalve voor de langste afstand, die opnieuw vanuit Antwerpen vertrekt.

Net zoals de voorbije jaren worden er op vraag van de openbare instanties én om de veiligheid op het parcours maximaal te kunnen garanderen 16.000 deelnemers toegelaten. Haast is dus geboden bij de inschrijving. Wie vroeg inschrijft, geniet van een voordeeltarief. Alle deelnemers mogen rekenen op een uitgebreid deelnamepakket, seingevers, bevoorradingen, technische en medische bijstand, een kadersticker, massage en meer. Iedereen krijgt ook een fietslampje, wat de zichtbaarheid en dus ook de veiligheid van de deelnemers verhoogt.

Het parcours en de unieke sfeer trekt jaar na jaar vele duizenden fietsers uit binnen- en buitenland naar de Ronde van Vlaanderen Cyclo – We Ride Flanders. Mythische heuvels als de Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg en Muur van Geraardsbergen spreken iedere wielerliefhebber tot de verbeelding. Elke wielertoerist kan een tocht op zijn of haar maat uitzoeken. Er is keuze uit afstanden van 74, 139, 174 of 229 kilometer. De eerste drie afstanden hebben Oudenaarde als start- en aankomstplaats, de tocht van 229 kilometer start in Antwerpen en finisht in Oudenaarde. Voor de deelnemers aan die lange afstand is er opnieuw een shuttle service voorzien van Oudenaarde naar Antwerpen.

Internationaal wielerfeest

We Ride Flanders is hét internationale wielerfeest bij uitstek. Vorig jaar kwamen liefst 58 procent van de deelnemers uit het buitenland. Ongeveer 60 nationaliteiten tekenden present om te proeven van de rijke wielergeschiedenis en de cultuur in Vlaanderen. In 2019 zakte Nick Clarck af uit de Verenigde Staten om zijn strijd met ’the cobbles’ aan te gaan. “Amerikanen beseffen de laatste jaren meer en meer dat het wielrennen niet alleen bestaat uit de Giro, Tour en Vuelta. We willen de Ronde van Vlaanderen echt ontdekken én vooral zelf rijden. De Ronde heeft een enorm rijke geschiedenis met alle grote namen die op de erelijst staan. Dit in combinatie met het uitdagende én technische parcours maakt van We Ride Flanders een absoluut bucket list event.”

“De Ronde van Vlaanderen Cyclo staat op het lijstje van elke, zichzelf respecterende wielertoerist uit binnen- en buitenland en wij zijn bijzonder trots om daar een prominente rol in te spelen”, zegt Thomas Vanuitgaerden, Marketing Communications Manager Continental Benelux. “Als partner van de Ronde van Vlaanderen Series hecht Continental net als organisator Peloton veel belang aan de veiligheid voor, tijdens en na de fietstochten. Daarbij zet Continental niet alleen zijn expertise in banden en automotive technologie in om het aantal verkeersongevallen naar nul te herleiden, ook de verbetering van het wederzijdse begrip en respect tussen alle weggebruikers is daar een wezenlijk onderdeel van.”

Afzien in stijl

Nieuw dit jaar is de unieke merchandisinglijn in samenwerking met kledingproducent Sportful zodat de Ronde letterlijk over heel de wereld zal gedragen worden. Sportful richt zich net als Peloton op de historische klassiekers én heeft een rijke geschiedenis met een aantal ex-winnaars in de rangen die in een Sportful trui ooit de Ronde hebben gewonnen. “Sportful en Vlaanderen hebben elkaars pad al meerdere malen gekruist in de wielergeschiedenis en wij geloven dan ook dat het merk Sportful onlosmakelijk verbonden is met Vlaanderen. Door de jaren heen hebben maar liefst zes renners de Ronde van Vlaanderen gewonnen in Sportful-kledij en we zijn onze kampioenen daar dan ook eeuwig dankbaar voor. Museeuw & Mapei, Cancellara & Saxo en onze rockster Peter Sagan uiteraard”, zegt Dario Cremonese van Sportful.