Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Absolute Black-kettingbladen vinden via Conimex de weg naar fietsers

Het merkenpakket van distributeur Conimex breidt uit met Absolute Black. Conimex zorgt ervoor dat de ronde en ovale kettingbladen van Absolute Black hun weg vinden naar fietsers in de Benelux.

Absolute Black is een merk met Britse en Poolse wortels dat een aantal jaar geleden werd opgericht door Marcin Golec. Deze Pool is naast ingenieur en ontwerper vooral een fanatiek mountainbiker. Hij leerde de tweewielerindustrie kennen als purchasing manager van fietsenmerk Trek.

Absolute Black produceert naast ronde ook ovale kettingbladen. De kettingbladen zijn er voor mountainbikers, cyclocrossers, gravelriders en wegwielrenners.

“Veel mensen denken dat ovale kettingbladen enkel geschikt zijn voor wedstrijdrenners, maar dat is een misvatting. Vooral de minder ambitieuze fietsers kunnen baat hebben bij een dergelijk product”, schrijft Conimex in een persbericht. Volgens de distributeur hebben tests uitgewezen dat ovale kettingbladen van Absolute Black het klimmen vergemakkelijken, de pedaaltred versoepelen, knieën sparen en vermoeidheid remmen.

De ontwerpers en ingenieurs van Absolute Black gebruiken 3D CAD software om in alle vrijheid producten te ontwerpen en het maximale uit de hedendaagse CNC freestechniek te halen. Ieder ontwerp wordt geanalyseerd en geoptimaliseerd met behulp van Finite Element Analysis (FEA). Prototypes worden maandenlang in een lab en door pro’s getest, voordat ze op de markt komen.

Meer high-end merken

Conimex verdeelt naast Absolute Black ook high-end merken als Speedplay, DeFeet, Spatzwear, Gaerne, Solestar , Wendwax en Industry Nine.