Getest

100% Getest: S-Works Power-zadel met Mirror-technologie

Zadels die uit een 3D-printer rollen: tot voor kort leek dat nog toekomstmuziek, maar ondertussen worden ze stilaan ‘the next big thing’. Specialized lanceert nu, als één van de eerste grote merken in de branche, zijn eigen 3D-geprinte zadel: S-Works Power met Mirror-technologie. Wij konden het al voor je testen!

100% Getest: Wahoo Kickr Bike

Normaal staan we niet te springen om bij heerlijk lenteweer een indoor trainer te testen. Maar voor de Wahoo Kickr Bike maken we met plezier een uitzondering. Al zit de COVID-crisis, en het feit dat in groep rijden enkel virtueel is toegestaan, er misschien ook voor iets tussen. Uitpakken, in elkaar steken en trappen maar.

100% Getest: Specialized Rhombus Pro

Samen met de vernieuwe Diverge gravelbike stelt Specialized ook kakelvers rubber voor: de Rhombus Pro. Die duikt in de grijze zone tussen gravel- en mountainbikebanden. Wij gingen er alvast mee op pad.

100% Getest: Nieuwe Specialized Diverge gravelbike

‘Innovate or die’, zo luidt het credo van Specialized. De nieuwste innovatie uit Morgan Hill is een doorontwikkeling van de Diverge gravelbike. Hoewel we hier toch eerder van een ‘Extreme Make-over’ mogen spreken. Dus: ‘Move that bus!’ en maak kennis met de nieuwe Diverge.

100% Getest: ERE Research Genus SL30 carbon wielen

Het Nederlandse ERE Research zette een tweetal jaren geleden als bandenmerk zijn eerste stappen op de markt, maar breidde zijn gamma nu uit met enkele wielsets. Wij mochten de afgelopen weken ontdekken of de Genus SL30 carbon wielen ook een ‘Genuss’ waren op onze Vlaamse wegen!

100% Getest: Prorace Randa DSQ

De jongste jaren testten we de drie aerofietsen die Prorace in z’n gamma heeft: de Fusion, de Chaos en nu de Randa. Al snel bleek dat het een aeroracer die naam waardig is.

100% Getest: Rapha Women’s Pro Team Training Jersey

Ach de zomer. We konden er al even van proeven de afgelopen weken. Een mens fietst onder een stralende zon vanzelf met een bredere glimlach rond. Omhul je met nieuwe fietskleren en de goesting om nog meer, langer en sneller te fietsen, groeit vanzelf. Onze redactrice trok het nieuwe Women’s Pro Team Training Jersey van Rapha aan en bolde er uitgebreid mee ‘rond haar kot’.

100% Getest: Giant TCR Advanced SL 0 Disc

De hele coronacrisis weerhoudt Giant er niet van om vooruit te blijven kijken. De Taiwanese constructeur lanceert na vier jaar van onderzoeken en ontwerpen een vernieuwde versie van de TCR voor 2021. Het is intussen al de negende generatie van de fiets die in 1997 de wielerwereld op stelten zette met het compacte slooping-design.

100% Getest: WOWOW Stelvio 2.0 jacket

Het zomeruur mag afgelopen weekend dan wel zijn intrede hebben gemaakt, toch is een goede reflexievest een absolute must-have in jouw fietsgarderobe. Onze man trok voor dag en dauw de Stelvio 2.0 van WOWOW aan en heeft deze technische windstopper met 360° reflectie voor jou getest.

100% Getest: GoPro HERO8 Black

Nu we allemaal in lockdown zitten, rest er ons weinig anders dan mijmeren over toekomstige fietsdoelen in binnen- of buitenland. Wil jij, als het zover is, die momenten vereeuwigen voor jezelf of het nageslacht? Misschien overweeg je dan ook wel de aankoop van een action camera. Wij namen de nieuwste GoPro, de HERO8 Black, mee tijdens enkele tochten en zochten uit met welke toeters en bellen jij als fietser de Quentin Tarantino in jezelf kan bovenhalen.

100% GETEST: Sportful Fiandre Pro Jacket & NoRain Bibshort

Fietsen doe je tegenwoordig alleen… en met de Fiandre-collectie van Sportful. De Italiaanse kledingfabrikant Sportful ontwikkelde met Fiandre kledij die op zijn best is bij wisselende weersomstandigheden. En laat dat nu net de omstandigheden zijn die we vaak in Vlaanderen ervaren. We zetten de plussen en de minnen van het Fiandre Pro Jacket en het Fiandre Pro NoRain Bibshort op een rij.

Meer info nodig? Raadpleeg https://passionforcycling.be

100% Getest: Elite Direto X

Indoor training is de laatste jaren zo hard geëvolueerd dat binnen fietsen niet langer een onoverkomelijke opdracht is. Deze winter hebben wij de conditie op peil kunnen houden dankzij de Elite Direto X.