Deel dit artikel:

100% Getest: Inpeak Single-vermogensmeter

Steeds meer fietsen zijn standaard uitgerust met een vermogensmeter. Op vermogen fietsen is nu eenmaal heel populair geworden en iedereen wil data verzamelen. Vroeger wou iedereen een hartslagmeter, nu is de combinatie met powermeter het ideaal. Wij probeerden de Inpeak Single, die enkel aan de linkerkant meet.

Snel geregeld

Inpeak is een Pools bedrijf dat zich is gaan specializeren in custom vermogensmeters. Ze zijn al vrij bekend in de mountainbikewereld en sijpelen nu beetje bij beetje door in het wegwielrennen. De Inpeak-vermogensmeter is makkelijk te bestellen via de eigen website. Je hebt de keuze uit diverse mogelijkheden. Bestel je een nieuwe vermogensmeter of stuur je jouw eigen crank op om er een vermogensmeter op te laten monteren. Alles kan.

Brak dostępnego opisu zdjęcia.
Dit wordt er op jouw crank gekleefd.

Wij gingen voor de Single Custom-optie en het bestelproces verliep vlekkeloos. We bestelden via de website ons product en kregen een opvolgingsmail met daarin stap per stap uitgelegd hoe we onze crank moesten versturen. Eens onze crank verzonden was, werden we goed op de hoogte gehouden van de status. Na ontvangst door Inpeak werd de vermogenssensor binnen de drie dagen geïnstalleerd en na zo’n 10 dagen kregen we onze crank terug thuis bezorgd. Wat service en opvolging betreft, scoren ze bij Inpeak alvast heel goed.

Installeren en rijden

Een crank installeren is niet moeilijk en al zeker niet als het enkel de linkse crankarm is, zoals bij ons. Eens de crank gemonteerd kunnen we aan de slag. Na installatie van de Inpeak Manager-app, die je wel degelijk nodig hebt voor de activatie, maakt de app verbinding met de crank en is die geactiveerd. Na activatie kan je de crank makkelijk verbinden met verschillende fietscomputers. Die connectie verloopt via ANT+ of Bluetooth. De sensor die op de crank gekleefd werd om het vermogen te meten weegt zo’n 10 gram en dat extra gewicht is dus verwaarloosbaar. Check vooraf wel even of zo’n sensor kan passeren bij jouw frame. Een makkelijke manier om dit te doen is even kijken of een 10 mm inbussleutel tussen crank en frame past.

Sprawdź wymaganą ilość miejsca.
Zo meet je of ie zal passen.

Accuraat

De Inpeak Single-powermeter is accuraat en een meerwaarde voor onze fiets. De batterijduur is zeer goed, want de knoopcel gaat zo’n 200 uur mee. De sensor die op de crank gekleefd zit, werkt namelijk met één CR2032-batterijtje dat makkelijk te vervangen is. De sensor is uitstekend geseald, zodat je met een gerust hart jouw fiets kan poetsen (hij kreeg een stof- en waterbestendigheidsrating van IP 67). Het vermogen dat we leveren wordt goed weergegeven op ons toestel en komt ook overeen met onze andere vermogensmeter. Wij vergeleken met de Garmin Rally RS 200-pedalen en kunnen nagenoeg geen verschil noteren. Er zit wat verschil op, maar dat wijten we aan het verschil van meten. De Rally RS 200 meet namelijk aan beide kanten, terwijl deze Inpeak enkelzijdig is. Wil je ook zo’n dubbelzijdige meting, dan heeft Inpeak de Twin2 in het gamma.

Prijs-kwaliteit

De Inpeak Single wist ons echt te bekoren. De nauwkeurigheid, de opvolging van de bestelling en het gebruiksgemak voor een scherp geprijsd toestel zijn echt de moeite waard. De batterijduur is misschien niet hun allersterkste punt, maar een CR2032-batterij is goedkoop en courant verkrijgbaar. Wat ons betreft is deze Inpeak Single een stevige concurrent voor de gevestigde merken, en al zeker omwille van de mogelijkheid om je eigen crank op te sturen.

Prijs: 329 euro (prijs varieert van 209 tot 349 euro, afhankelijk van welke crank je opstuurt)

Voor meer info, ga naar de website van Inpeak >>