Getest

100% Getest: HideMyMirror

De HideMyMirror van CloseTheGap is een subtiel spiegeltje voor racefietsers, dat je in het uiteinde van je stuur monteert en dat je een blik gunt op het verkeer (of je fietsmakkers) achter jou. Nuttig of niet? We hebben het getest.

100% Getest: Merida Scultura Disc 5000

Drie jaar geleden werd de Scultura 5000 uitgeroepen tot ‘Racefiets van het Jaar’. Voor deze lange duurtest schoven de Taiwanezen de 2020-versie van die laureaat onder onze bips. Ondertussen is er aan het frame en de afmontage in essentie weinig veranderd. Deze endurance-fiets is er nog steeds voor wielertoeristen die langere tochten in alle comfort willen afwerken én daar geen megabudget voor overhebben. Al schoot de prijs wel een flink stuk de hoogte in: van 1.999 euro in 2017 naar 2.499 euro vandaag. Wij fietsten zo’n 1.500 kilometer met de Merida op variabel terrein én in variabel winterweer, om te ontdekken of de Scultura Disc 5000 dat extra paarse bankbiljet waard is.

100% Getest: Chamois Butt’r Original en Eurostyle

Geen idee hoeveel potten broekvet, uiercrème en andere ‘poepzalf’ ik er al doorheen joeg in de 28 jaar dat ik op de fiets zit, maar de jongste jaren zag ik mijn verbruik spectaculair dalen. Met dank aan de verbeterde kwaliteit van de zemen in de fietsbroeken en de zadels die je kan kiezen in functie van je lichaamsbouw en rijstijl, had ik de voorbije jaren steeds minder last van irritatie van het zitvlak. En toch liet ik mij verleiden tot een dubbeltest van de Chamois Butt’r Original en Eurostyle.

100% Getest: Birzman schijfremgereedschap

De schijfrem was op de mountainbike al een tijdje de standaard, maar nu ook cyclocrossfietsen, gravelbikes en racefietsen in sneltempo de overstap van velg- naar schijfremmen maken moeten flink wat fietsers investeren in nieuw gereedschap. Birzman heeft drie tools in huis die de afstelling en het onderhoud van je schijfremmen een stuk vergemakkelijken.

100% Getest: Assos Equipe RS Spring Fall Collectie

Nieuwjaar staat voor de deur en dat is het ideale moment om meteen plannen te maken voor het nieuwe jaar. Wat denk je van nog een laatste 100% van winterkleding? Wij trokken afgelopen periode de Assos Equipe RS Spring Fall collectie aan en weten al wat we in 2020 in het voorjaar zullen dragen.

100% Getest: Shimano RX8

Gravel is dé hype van het moment in de fietsbranche en elk bedrijf probeert zijn graantje mee te pikken. Verschillende schoenenfabrikanten komen met specifiek gravelschoenen op de proppen, bij Shimano is dat de RX8. Rest natuurlijk de vraag of zo’n gravelschoen überhaupt zin heeft…

100% Getest: VeloToze Waterproof Cycling Gloves

Ben jij zo’n bikkel die ook tijdens de guurste wintermaanden de kilometers buiten blijft wegmalen? Dan weet je als geen ander dat elke rit (bijna letterlijk) staat of valt met een paar goeie handschoenen. Want met verkleumde vingers je shifters amper nog kunnen bedienen, is onaangenaam en gevaarlijk. VeloToze ontwikkelde wind- en waterdichte fietshandschoenen voor weersomstandigheden waar je nog geen hond zou doorjagen.

100% Getest: Trek Madone SL7

In de Velofollies-beursgids van dit jaar lees je bij de racefietstrends voor 2020 onder andere dat de prijzen in het tussenseizoen weer een tikkeltje stegen, maar dat je voor je extra centen beduidend meer waar krijgt. De Madone SL7 werd in het tussenseizoen aan de Trek line-up toegevoegd en is de perfecte illustratie van de stelling ‘meer waar voor je geld’.

100% Getest: Merida Reacto Disc LTD

Omdat Merida in 2020 vol inzet op de E-bikes, moeten de racefietsen (de Scultura allrounder, de Warp tijdritfiets en de Reacto aeromachine) een jaartje op updates wachten. Net zoals vorig jaar stuurde Merida een Reacto aeroracer in voor de verkiezing Racefiets van het Jaar – Powered by Grinta!, al kwam de Taiwanees dit jaar veel beter uit de verf.

100% Getest: Giant Propel Advanced Pro 1 Disc

2020 mag dan al het seizoen zijn waarin de grote merken vooral vernieuwe allround racefietsen voorstellen, de pure aeroracers hebben de voorbije seizoenen als zoete broodjes verkocht en zullen het straatbeeld nog een poos kleuren. De Giant Propel Advanced Pro 1 Disc is ongetwijfeld één van de meest aerodynamisch verfijnde bolides van het moment en ook wat de looks betreft is er unanimiteit: wat is dit een verbluffend mooie machine.

100% Getest: Rose X-Lite Six Disc Ultegra

Vorig jaar ging de Rose X-Lite Four Ultegra met de titel ‘Racefiets van het Jaar – Powered by Grinta!’ lopen, waarop de Duitse fietsfabrikant besloot om dit jaar de duurdere X-Lite Six Disc Ultegra naar het front te sturen. En ook al weerde de X-Lite Six Disc Ultegra zich als een duivel in een wijwatervat, deze keer volstond dat niet om op het podium te belanden…